1b Van links naar rechts : Eddy- chauffeur bij het team, Yannick – technieker bij het team, Isabelle Ameloot- Huurland, Peter-technieker bij het team, Sofie Ameloot- Huurland, Thierry- chauffeur/technieker bij het team, Pascal Ameloot- Huurland, Diane – baliemedewerkster, Marnick – chauffeur/technieker, Tatjana Verbeke- dochter van Manfred Verbeke/nu nieuwe filiaalhoudster Huurland, Manfred Verbeke en echtgenote Sahin Defever zaakvoerders Global Rent.

Global Rent heeft nieuwe eigenaar

BOORTMEERBEEK/DRONGEN – Huurland, de Drongense specialist in verhuuroplossingen in bouw, renovatie, installatie, afwerking, aanleg en onderhoud, heeft sectorgenoot Global Rent uit Boortmeerbeek overgenomen. Voor Huurland is Global Rent de 12de vestiging, de eerste in Vlaams-Brabant.

Huurland zoekt expansiegebied in Vlaanderen. De overname van Global Rent uit Boortmeerbeek past binnen de ambitie van de overnemer om een toonaangevende totaalaanbieder te worden voor alle materiaalnoden op de bouwwerf in België. “Global Rent heeft dezelfde familiale structuur en waarden”, zegt CEO en medezaakvoerder Pascal Ameloot van Huurland. “Wij bieden onze klanten uitstekende verhuuroplossingen in bouw, renovatie, installatie, afwerking, aanleg en onderhoud; die bijdragen tot fier vakmanschap. Zij doen dat ook. Global Rent, vooral actief in de regio Mechelen, Leuven en de oostkant van Brussel is een gekende naam binnen de verhuurwereld. Kiezen voor Global Rent was de keuze voor een solide bedrijf, met uitgebreide klantenbasis en een bestaand marktaandeel.”

Team blijft aan boord

Ook Manfred Verbeke, de eigenaar van Global Rent, is enthousiast over deze overname. “We kennen Huurland al lang als betrouwbare collega’s. We keken uit naar potentiële overnemers die op dezelfde golflengte zitten. Samen met het hele team hier zetten we onze schouders onder de overname om er een succesverhaal van te maken. Onze klanten hoeven zich geen zorgen te maken: zij kunnen blijven rekenen op hun vertrouwde team, dezelfde aanpak en kwaliteitsvolle service die ze van ons gewend zijn”, zegt Verbeke.

Groei

Huurland bouwt in de industriezone De Prijkels in Nazareth/Deinze ondertussen aan een nieuw hoofdkwartier. Deze nieuwe locatie biedt ook onderdak aan een opleidingscentrum en een gloednieuw specialisatiefiliaal voor groot materiaal. “Onze ambitie is om een toonaangevend verhuurbedrijf te worden in Vlaanderen. We doen dit door onze vier engagementen: betrouwbaar materiaal, een hoge beschikbaarheid, goed advies en stipte afspraken”, besluit Pascal Ameloot.

Over de financiële details van de overname wordt niet gecommuniceerd.