80-BDF-4-Volvo-FH3-Lapack-BorderMaker

Foresco Group neemt Aalterse palletbouwer Lapack over

AALTER - De Foresco Group en Lapack maken bekend dat ze een overeenstemming hebben bereikt over de overname van Lapack per 27 augustus. Het vastgoed, alle productiemiddelen en alle 170 medewerkers zijn onderdeel van de overname. De werkgelegenheid blijft behouden.

Deze overname past in de actieve consolidatiestrategie van Foresco. Dankzij de acquisitie groeit de omzet van de Genkse groep naar EUR 200M en verstevigt ze haar positie als belangrijkste aanbieder van houten pallets, exportverpakkingen, inpakdiensten en palletrecyclage in de Benelux. Gezien de toeleveringsproblemen in de huidige houtmarktsituatie betekent het samengaan voor de klanten van beide bedrijven opnieuw meer leverzekerheid.

Lapack, met 3 vestigingen in Nederland (Musselkanaal, Zeewolde, Foxhol), 1 in Duitsland (Marsberg) en 1 in België (Aalter), is een toonaangevende producent van exportverpakkingen en op maat gemaakte pallets. Daarnaast heeft Lapack een sterke positie uitgebouwd als sorteerder-hersteller van gebruikte poolpallets. In 2020 realiseerde het bedrijf een omzet van EUR 25M, met een mooie rentabiliteit, ook tijdens de covid-crisis en in de huidige explosieve situatie op de houtmarkt.

Jan Drees, co-CEO Lapack: “Na het plotse overlijden van compagnon Jaap Laning in 2018, en het toetreden van Marcel Fok in 2020, zijn we blijven verder werken aan de uitbouw en professionalisering van het bedrijf. Met deze verkoop wordt nu een solide toekomst op de lange termijn verzekerd.”

De Foresco Group is eigendom van Dynamica – het investeringsvehikel van ondernemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet. De groep gaat in België naar de markt onder de merken Foresco Packaging, Verhoeven Pallets, Houtindustrie Royer, Arifal, Pasec, Packaging Partners, en Paletco. In Nederland is de groep gekend onder de namen Phoenix Hasselt, Phoenix Assen en Smolders Houtindustrie. Klanten zijn bedrijven in alle takken van de industrie. De algemene leiding is in handen van Jan Ponnet. In Nederland is Wim Van Dijk algemeen directeur – ook Lapack zal onder zijn leiding vallen.

Jan Ponnet, Gedelegeerd bestuurder Foresco Group: “We blijven onze actieve consolidatiestrategie verder zetten. Schaalgrootte wordt steeds belangrijker in onze industrie: om efficiëntieslagen te kunnen realiseren, maar nog veel meer om onze klanten professioneel, flexibel en betrouwbaar te beleveren. Daarnaast kunnen we zo mee de trend sturen naar duurzaam ondernemen.”