Businessman being welcomed into the company by his new colleagues

Twintigtal bedrijven en organisaties zetten Digitale Jobdate op

WEMMEL/DILBEEK/ASSE - Een twintigtal bedrijven en organisaties die actief zijn in de gemeenten Wemmel, Dilbeek en Asse, zetten samen de Digitale Jobdate op. De jobbeurs wordt georganiseerd in samenwerking met VDAB en Actiris Brussels. 

De arbeidsmarkt gaat dit najaar een uitdagende periode tegemoet, ook op lokaal vlak. Daarom organiseert de interlokale vereniging Dilbeek, Asse en Wemmel (ILV DAW) een digitale Jobdate. Van maandag 18 tot vrijdag 22 oktober kunnen werkzoekenden online in contact komen met een twintigtal werkgevers uit diverse sectoren.

Deelnemers 

De aangemelde bedrijven en organisaties zijn: 3Wplus Kinderopvang, Agentschap Integratie & Inburgering, Albert Heijn Peeters Govers, Boeren en Buren, Carveen, Defensie, Eezee (Beopen-IT), Ferm, Haviland Intercommunale, Het Poetsbureau, i-mens, Infano vzw, Kinnarps NV, Politiezone AMOW, Pro Natura, Shelf Service, Shiva, Stegmann Belgium BV, VDAB en ZEB. 

Snuisteren tussen vacatures 

Trekker van de digitale Jobdate is de gemeente Wemmel. “Jobbeurzen blijven belangrijke contactmomenten in de zoektocht van zowel werkzoekenden als werkgevers”, weet Monique Van der Straeten, eerste schepen in Wemmel. “Omdat de fysieke versie nog moeilijk ligt in deze onzekere coronatijden, gaan we dit jaar de digitale weg op. Dat is een nieuw concept in deze regio. Vanaf vandaag kan iedere werkzoekende terecht op www.haviland.be/digitalejobdate. Daar kan je vanaf nu snuisteren tussen de vacatures en contact leggen met een twintigtal verschillende werkgevers. De online afspraken vinden plaats in de week van 18 tot en met 22 oktober. Dat is niet alleen coronaveilig, maar ook heel flexibel. Zowel werkzoekenden als werkgevers leggen dit immers vast volgens de eigen agenda’s. We beperken het overigens niet alleen tot deze regio. Werkgevers en werkzoekenden uit de zeer brede omgeving rond Dilbeek, Asse en Wemmel zijn zeker welkom.”