Marie Thumas Leuven 3

Vennootschap achter resto Vera Cruz legt boeken neer

LEUVEN - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft het faillissement geopend van de BVBA Pancho's, een van de vennootschappen achter restaurant Vera Cruz langs de Kolonel Begaultlaan in Wilsele (Leuven). De uitbaters van het Mexicaanse restaurant moesten het pand verlaten na een gerechtelijk bevel. 

Marc Dewael is door de ondernemingsrechtbank van Leuven aangesteld als curator van het failliete Pancho’s BVBA, een van de vennootschappen achter het Mexicaanse restaurant Vera Cruz.

In juli dit jaar kwam de hemel spreekwoordelijk naar beneden voor de uitbaters, toen de vrederechter besliste dat de uitbating het pand in de Marie Thumasgebouwen onmiddellijk moest verlaten. Deze beslissing kwam hard aan omdat er in afwachting van de reconversie (op termijn) van het gebouw gehoopt werd te kunnen blijven werken op die locatie.

Volgens de uitbaters liet de stad Leuven eerder, in een antwoord op een vraag van de uitbating, weten dat de gebouwen niet afgebroken zouden worden, en er zeker plaats zou zijn voor een “oude waarde” zoals Vera Cruz. Het Mexicaanse restaurant was 27 jaar actief op die locatie.

De huurovereenkomst werd evenwel niet verlengd en via gerechtelijke weg sprak de vrederechter een “onmiddellijke uitzetting” uit.