Glibber

Technopolis zette deuren open voor mensen die in armoede leven

MECHELEN – Op zaterdag 28 augustus konden een 90-tal kinderen en volwassenen die in armoede leven volledig gratis een bezoek brengen aan Technopolis. Door hen gratis toegang te verlenen, zet Technopolis haar missie om iederéén te fascineren met wetenschap en technologie nogmaals kracht bij.

“Onze missie is geen holle slogan. Iedereen maar dan ook iedereen heeft het recht om meer te weten te komen over wetenschap en om verborgen talenten te ontdekken”, zo klinkt het bij Technopolis.

Bij de zomervakantie hoort voor de meeste gezinnen ook een reeks uitstapjes. Helaas is dat lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Kris Roels van ATD Vierde Wereld kwam enkele maanden geleden bij Technopolis aankloppen met de vraag of het een aantal leden van de Straatbibliotheek, een animatie rond lezen voor kinderen die moeilijk toegang hebben tot boeken, gratis toegang wilde verlenen. Technopolis aarzelde niet om een 90-tal volwassenen en kinderen op een bezoek te trakteren en zo haar missie om iedereen te fascineren met wetenschap en technologie kracht bij te zetten.

Dat Technopolis het hart op de juiste plaats heeft, blijkt ook uit een weggeefactie eerder dit jaar. Technopolis schonk samen met JAVA Foodservice en Blenders gezonde fair trade snacks en DoeDozen Zoem (creatieve knutselpakketten) weg aan een 39-tal jongeren met een onzekere verblijfsstatus. Eerder deze maand stelde Technopolis enkele ruimtes ter beschikking aan twee klassen van de Mechelse zomerschool. De leerlingen kregen de kans om gratis alle exporuimtes te verkennen en konden daarnaast deelnemen aan workshops in het Lab en live de show Science Jukebox meemaken.