elekti. nieuwe foto

HR-kantoor elekti. slaat zijn vleugels uit naar Oost-Vlaanderen

MENEN - Het in Menen opgerichte elekti. verbindt al sinds 2015 ingenieurs met de bedrijfswereld. Deze maand opende het vernieuwende selectiebureau van Stefaan Gernaey en Angélique Vercauteren een tweede vestiging in Melle, als uitbreiding op het hoofdkantoor in Menen. Het is de bedoeling om ook in Oost-Vlaanderen ingenieurs en bedrijven succesvol met elkaar te matchen in een langdurige professionele relatie.

 

elekti. maakt naar eigen zeggen het verschil door zijn persoonlijke aanpak, zowel in het geven van carrière-advies als kwalitatieve coaching van engineers en managers. Dankzij het grote netwerk van 17.000 technisch geschoolde ingenieurs, de brede expertise en het doorzettingsvermogen van het gespecialiseerde team, slaagt elekti. erin om veeleisende werkgevers en ervaren engineers met elkaar te verbinden.

elekti. begeleidt tot de klik compleet is: 86% van de vacatures worden ingevuld. Bovendien stopt het daar niet: na de aanwerving blijft elekti. nauwgezet opvolgen en coachen. Op die manier zorgt elekti. niet alleen voor de instroom, maar ook voor de retentie. Die expertise deelt elekti. ook, als gastspreker, met studenten van de UGent, KULeuven en VIVES.

Lokale verankering in elke Vlaamse provincie

In Menen stampten Stefaan en Angélique elekti. uit de grond in 2015. Stefaan, een ingenieur elektromechanica in hart en nieren, neemt er als expert de consulting en coaching voor zijn rekening, samen met Soumaya. Angélique behartigt het operationele, de sales en de marketing.

elekti. werkt hybride maar benadrukt het belang van het persoonlijke contact met zowel de klant als de kandidaat. Lokale verankering is cruciaal voor de beleving die de consultants aan de ingenieurs en de bedrijven bieden. Omdat veel klanten van elekti. in Oost-Vlaanderen gevestigd zijn, is de keuze voor Melle een logische stap. elekti. denkt ook al verder dan Oost-Vlaanderen alleen en wil tegen 2023 een lokaal kantoor in elke Vlaamse provincie.