apero boules (Foto: Sven Dillen)

Starter van de week: aperitieven en balletje gooien

Later deze week volgt in Quartier Bleu de officiële opening van Apéro Boules, een totaal nieuw concept waarbij een hippe aperitiefbar gecombineerd wordt met een spelletje jeu de boules of petanque.

Lekker ‘jeudeboulen’ in een urban ambiance, zo omschrijven de Nederlandse initiatiefnemers het gloednieuwe concept dat ze in België lanceren.

“Dit wordt een flagshipstore die we in eigen beheer exploiteren”, vertelt Joris Pruymboom, vestigingsmanager in Hasselt. “Op een oppervlakte van 900 vierkante meter, aangevuld met een terras van 100 vierkante meter op de horecakade, zullen we hier een restobar openen met tien banen.”

Het interieur krijgt een Frans tintje. “Denk aan Franse pleintjes, maar dan wat moderner aangekleed”, zegt Joris Pruymboom. “We creëren houten bankjes onder oude, schaduwrijke bomen, de typische omgeving van een petanquespel bij onze zuiderburen. Tijdens het spel kan je genieten van streetfood, een borrelplank, speciale biertjes of een cocktail.”

Van stoffig naar hip
Jeu de boules heeft misschien een stoffig imago, maar de keten steekt het in een hip kleedje. “Het spel is al honderden jaren oud, maar het is ook heel toegankelijk. We mikken op iedereen tussen 18 en 65 jaar. Dit wordt een plek waar mensen vrienden, familie of collega’s uitnodigen voor een compleet nieuwe beleving. Ideaal voor groepen, verjaardagen, bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes of gewoon familiefeestjes.”

Tien vestigingen
Op termijn wil Apéro Boules tien vestigingen in ons land. Er komen er snel nog in Antwerpen, Leuven, Gent en Brussel. Vandaag telt de keten al 15 vestigingen in Nederland, daar wel onder de naam Boules Bites Bar.

DJ