1 In het pand aan de Basilieklaan waren vroeger slagerij Thiry en slagerij Nuyts gevestigd.

Limburger opent slagerij aan voet van basiliek

SCHERPENHEUVEL-ZICHEM/BEGIJNENDIJK/PAAL - Erhan Kocyigit (42) uit Paal opent dit najaar ER Vleesatelier aan de Basilieklaan in Scherpenheuvel. De man baat al eethuis Unal Snacks in Begijnendijk uit.

De komende weken zullen er nog verbouwingen en schilderwerken uitgevoerd worden in het pand waar vroeger slagerij Nuyts en nadien slagerij Thiry actief waren. Eens de werken zijn afgerond zal Kocyigit zelf achter de toog staan van ER Vleesatelier.  “Ik vind het belangrijk om zo snel mogelijk één op één de klanten te leren kennen”, zegt de man. “Dat is wat ik ook het liefste doe: ik ben een mens die houdt van mensen, maar ik ben maar een onderdeel van het team dat hier straks actief zal zijn. Trouwens, we zoeken nog een chef en personeel voor achter de toog. Het is de bedoeling om met 5 mensen voltijds aan de slag te gaan in de slagerij.”

Halal

ER Vleesatelier wordt een halal-slagerij, wat betekent dat er geen varkensvlees verkrijgbaar zal zijn. “We zijn er voor iedereen die houdt van vlees. Met uitzondering van varkensvlees, vind je bij ons het beste aanbod lamsvlees, rund, kalkoen, kip, wild, gehakt, hamburgers en streekproducten. Onze producten zijn dagvers, want we werken rechtstreeks samen met de slachthuizen van Aalst en Bree”, luidt het.

B2B 

Naast de toog- en winkelverkoop kunnen bijvoorbeeld ook horecazaken en fitnesscentra rechtstreeks bij ER Vleesatelier aankloppen voor dagverse vleesproducten. “Steak is al jaren dé topper in ons Begijnendijkse eethuis Unal Snacks en de echte vleesliefhebbers gaan hem hier ook kunnen aankopen. Vanaf het najaar moeten de mensen uit deze regio niet meer naar een Turkse of Marokkaanse halal-slagerij in Antwerpen of Brussel, maar kunnen ze bij ons terecht voor een dagvers en gevarieerd aanbod”, besluit Erhan.