thumbnail_IMG_1994 De kinderen krijgen tijdens het zomerkamp het bezoek van de mascotte Brikske.

Camino organiseert zomerkamp voor kinderen van werknemers 

DRONGEN - Bouwgroep Camino organiseert twee weken lang een zomerkamp voor de kinderen van haar werknemers. En met succes: dagelijks ravotten meer dan 30 kinderen in de grote vergaderzaal en op de parking van het bedrijf in Drongen. "Ouders zien er de voordelen van in. Zo moeten ze niet op zoek naar opvang, hoeven ze zich 's ochtends en 's avonds niet te haasten om de kinderen te brengen en op te halen en zijn ze steeds dichtbij mocht er een probleem zijn. Intussen kunnen de ouders zorgeloos aan het werk."

Een groot aantal zomerkampen van Vlaamse jeugdbewegingen en sportclubs gingen dit jaar niet door. Het aanbod aan opvang voor kinderen slonk dan ook een pak. Camino, de familiale bouwgroep van Joost en Claudia Callens, organiseert daarom twee weken lang een zomerkamp voor de kinderen van zijn werknemers.

“Heel wat ouders van kleuters en kinderen uit de lagere school zaten de afgelopen weken met de handen in het haar omdat ze moeilijk opvang vonden voor hun kroost. Zij moeten immers opnieuw aan het werk, maar hebben geen opvang voor hun kinderen. Daar wilden we iets aan doen”, zegt HR-directeur Bie De Backer.

Vergaderzaal wordt speelparadijs

Bouwgroep Camino, met hoofdkantoor in Drongen, organiseert daarom deze en volgende week zelf een zomerkamp voor de kinderen van haar werknemers. Twee weken lang zullen elke werkdag meer dan 30 kinderen zich onder begeleiding van enkele monitoren kunnen uitleven met als centrale thema ‘De Ruimte’.

“De grote vergaderzaal van Camino wordt omgetoverd tot een waar speelparadijs en de kinderen kunnen ook naar hartenlust ravotten op een afgebakend deel van de parking, waar onder meer springkastelen opgesteld staan. ’s Middags kunnen ouders en kinderen ook samen eten. De kinderen hebben een leuke tijd en de ouders zijn blij dat ze hun kinderen dicht bij hun hebben en voor en na het werk zich niet naar een externe kinderopvang moeten haasten”, besluit Bie De Backer.