Schermafbeelding 2021-08-06 om 18.28.29

Sluiting Inno Hasselt op nippertje vermeden

Retailketen Galeria Inno had concrete plannen om de vestiging in Hasselt te sluiten. Er was al een provisie voorzien van 1,9 miljoen om alles te bekostigen. Omdat de resultaten van Hasselt nu toch beter zijn dan het gemiddelde van de Inno-winkels, zal nog een poging worden gedaan om het schip boven water te houden.

Winkelketen Inno, onderdeel van het Duitse Galeria Karstadt Kaufhof, boekte vorig jaar een verlies van 20 miljoen euro. Ook het moederbedrijf zit in slechte papieren, en moest bescherming tegen schuldeisers vragen. Corona heeft de malaise die al enkele jaren aan de gang is, alleen nog maar versneld. Galeria Inno heeft namelijk geen online kanaal, en zag tijdens de lockdown maandenlang de omzet helemaal wegvallen.

De directie is nu genoodzaakt om met een reddingsplan op de proppen te komen. De start van een online kanaal is één van de pistes. Er werd volgens De Tijd de sluiting van de winkel in Hasselt overwogen. Het prestigieuze verkooppunt in de Koning Albertstraat bestaat 7 jaar maar heeft nog nooit winst gemaakt. De opening van Quartier Bleu wordt als extra reden aangehaald. Er werd al een provisie van bijna 2 miljoen aangelegd om de sluiting van Hasselt te financieren. Toch komt het niet zo ver. Uit een analyse van de cijfers blijkt dat Galeria Inno Hasselt het inmiddels beter doet dan het gemiddelde van alle Inno-vestigingen. Daarom ligt de focus nu op het rendabiliseren van de Limburgse winkel en krijgt de vestiging dus respijt.