hemelbrug

Teambuildings doorbreken isolement van collega’s

Nu telewerk niet langer verplicht is en werknemers opnieuw vaker fysiek op kantoor aanwezig zijn, doen bedrijfsleiders er alles aan om de verstoorde werkrelatie tussen collega's te herstellen. Aanbieders van teambuildings en andere formules ter bevordering van de groepsdynamica, zien de agenda in sneltempo vollopen.

Zoals Inge Snoeks, die samen met haar partner Guy Moesen de vergader- en eventlocatie Hemelbrug in Beringen uitbaat. “Toen de coronapandemie begin vorig jaar losbarstte, verloren we op slag al onze klanten”, vertelt Inge Snoeks. “Dat was een zware klap. We waren toen nog maar twee jaar bezig en hadden eindelijk onze plaats in de markt veroverd. Toen alles stilviel door de pandemie, zijn we op zoek gegaan naar andere mogelijkheden voor Hemelbrug. Zo besloten we in te spelen op de trend van de dichtbijvakanties en kochten drie glampingtenten aan.”

Maar nu de pandemie over haar hoogtepunt lijkt, verschuift de focus van de Hemelbrug opnieuw naar de businessklanten. “De laatste maanden merken we dat bedrijven actief op zoek zijn naar manieren om hun personeel weer gemotiveerd te krijgen na een moeilijk jaar. Dit doen ze door een vergadering te verhuizen naar het groen, of door een actieve teambuilding in te plannen tijdens de werkweek. De aanvragen komen in sneltempo binnen. En daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.”