harry thijs sint-joris

Eigenaar zet horecazaak te koop na faillissement

Hendrik Thijs (74) zet zijn horecazaak Sint-Jorishoeve in Alken te koop. Na het faillissement van de vorige exploitant, hoopt hij op een koper die opnieuw leven in de brouwerij kan brengen.

De Sint-Jorishoeve in Alken heeft al jaren de functie van restaurant en feestzaal. De vakwerkhoeve van de familie Thijs is lokaal gekend als ‘de boerderij van Spikken’. In de beginfase, nu 12 jaar geleden, baatten Harry Thijs en zijn vrouw zelf het restaurant uit. “Dat hebben we ruim twee jaar gedaan, met hart en ziel”, zegt Hendrik. “Dat waren legendarische jaren: volle parkings, alle tafels bezet en gezellige feesten zoals huwelijken en jubilea, tot half drie ‘s nachts. Het was echt een familierestaurant met een speeltuin en een kinderboerderijtje.”

“Toen de dokter me zei dat ik moest stoppen of ik zou snel eindigen tussen zes planken, ben ik op zoek gegaan naar een uitbater”, aldus nog Hendrik. “De eerste hield het negen maanden vol. Ik heb toen zelf alle schulden afbetaald. De laatste jaren was er een andere exploitant actief, maar hij betaalde geen huur meer. Ik heb ook hem een half jaar huur kwijtgescholden. Je kan dat niet blijven doen, want intussen lopen de vaste kosten door. Het is genoeg geweest.” De uitbater is overigens door de rechtbank failliet verklaard.

Hendrik Thijs gaat nu zijn hoeve verkopen. “Liefst aan iemand die het concept toch voort wil zetten. Er is zeker nood aan.”