Private chef Diego De Baets en Jamal Aichi, chef van restaurant Les Terrasses du Prince in Gembloux, staan voor de derde maal in de finale van het prestigieuze meesterschapsconcours. Stijn De Smet, sous-chef van restaurant Blunch in Zele, en Christophe De Meur, die achter het fornuis van de Britse ambassade in Brussel staat, haalden vorig jaar ook al de finale. Voor Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem is het zijn eerste deelname.
Stijn De Smet, sous-chef van restaurant Blunch in Zele
Abel Demeestere van restaurant Hof van Cleve in Kruisem
De koks moeten tijdens de finale drie gerechten klaarmaken: een voorgerecht met goudbrasem en langoustines, als hoofdgerecht konijn met drie garnituren en een saus, en een dessert met chocolade, flan, rolbiscuit en roomijs.
Provoost-generaal Eddie Van Maele staat traditiegetrouw in voor het goede verloop van het concours. Pierre Résimont, chef van het tweesterrenrestaurant L’Eau Vive in Arbre, is ambassadeur van deze 69ste wedstrijdeditie.