Ondernemer Jan Lambrechts heeft MAgIS samen uitgewerkt met Maarten Krieckemans, uitbater van feestzalen Prinsenhof in Herenthout. “Ik heb altijd in evenementensector gewerkt”, zegt Lambrechts. “Maarten heeft met de oude vierkantshoeve een mooie feestlocatie. We hebben elkaar leren kennen toen ik bij hem een huwelijksfeest heb gedaan. We spraken toen al het idee uit om ooit samen een feest in de maïs te doen. En nu is het een echt restaurant geworden”.
Maarten en Jan hebben het idee verder uitgewerkt toen alle feesten stillagen door corona. “We hebben een locatie opgezet midden in de maïs. Het is de bedoeling om er 4 dagen per week – van vrijdag tot maandag ons restaurant te openen.” De twee zijn een samenwerking aangegaan met chef Jan Van Rompaey uit Herenthout. “Hij startte in 2019 Van Rompaey Home Cooking. Dit huiskamerrestaurant uit Herenthout is meteen na de start al opgenomen in Gault&Millau. Jan is bezeten van smaak en kookt alleen met producten van topkwaliteit.”
De andere dagen zal MAgIS inzetten op co-working in de open natuur. “Ook hier zetten we passie en kwaliteit voorop. Mensen en bedrijven kunnen hier komen werken. Wij zorgen uiteraard voor een goede internetverbinding.”
De wijnkaart van MAgIS is samengesteld door Gianluca Di Taranto, die al werkte voor klinkende namen als The Jane en Zilte. Ook biersommelier Brecht Terryn stelt tijdens enkele avonden een menu met aangepaste bieren voor.