Relanceplan 21

Zuid West-Vlaanderen lanceert regionaal relanceplan ‘Let’s make it’

KORTRIJK - ‘Let’s make it’. Met die overtuigende uitgestoken hand en een stevig regionaal relanceplan in de andere hand verwelkomde de RegioRaad Zuid-West-Vlaanderen twee (West-Vlaamse) ministers in functie: Vincent Van Quickenborne en de Vlaamse Regering Hilde Crevits. Het plan bevat de nodige ingrediënten voor een welvarend, duurzaam en inclusief Zuid-West-Vlaanderen. 

Het zuiden van West-Vlaanderen is niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. Alle actoren in de economische sfeer hebben zich eensgezind uitgesproken over de nabije toekomst, en wensen vooral veel veerkracht te zien. Zuid West-Vlaanderen is de eerste regio die sinds corona zo expliciet zijn desiderata kenbaar maakt. Over zes maanden zou een eerste evaluatie moeten volgen.

De COVID-19-crisis daagde de regio uit maar met dit plan wil ze haar socio-economische positie alsook haar ruimtelijke en sociale kwaliteit, duurzamer en veerkrachtiger maken. Het plan toont aan dat samenwerken in Zuid-West-Vlaanderen sterk verankerd is in het DNA van overheid, het middenveld, het onderwijs en de privé-sector. De lokale burgemeesters en ook de provincie zetten mee hun schouders onder elk engagement.

Vier werven