Jumbo_Supermarkten

Nog meer supermarktplannen in Geel

Een onderaanneming van de Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft bij stad Geel een aanvraag ingediend om een nieuwe winkel te mogen bouwen binnen de ring van Geel. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het stuk grond waar het de plannen op wil realiseren, ligt naast de huidige Aldi in Geel, en tegenover de Carrefour.

In de aanvraag is sprake van een totale oppervlakte van 1.500 vierkante meter voor een nieuw gebouw. Er zouden zo’n 42 mensen aan het werk kunnen in de nieuwe vestiging.

Achter de winkel wil Jumbo een grote parking voor 122 voertuigen. Jumbo voorziet dat ook derden gebruik kunnen maken van de parkeerplaatsen, zelfs buiten de openingsuren van de supermarkt. Dat kan dan interessant zijn voor bezoekers van de achterliggende psychiatrische instelling OPZ. “Naar het OPZ wordt ook een zachte doorsteek gepland. De parking staat dus ten dienste van de gemeenschap”, zegt de bouwheer.

Als de winkel er komt, dan zijn er twee concurrenten in de zeer nabije omgeving: Aldi en Carrefour. Het openbare onderzoek is vorige week gestart, en zal nog lopen tot en met 24 juli.