diddit

VAN IN versnelt investering in Diddit

VAN IN, met vestigingen in Wommelgem, Gent en Mont-Saint-Guibert, investeert versneld 1,1 miljoen euro in Diddit, haar digitaal leerplatform voor het secundair onderwijs. Zo wil VAN IN onder meer extra didactische ondersteuning bieden wanneer de leerkracht vertrekt vanuit diddit.be als digitaal leerplatform, al dan niet in combinatie met handboeken en leerwerkboeken. Anderzijds worden er meer mogelijkheden voorzien voor leerlingen om met smartphone te werken. De leermiddelen van VAN IN evolueren op die manier nog meer naar gepersonaliseerd lesgeven voor leerkrachten en leren voor de leerlingen.

De investering in Diddit die VAN IN nu doet, biedt vooral meer ondersteuning aan leerkrachten die met name blended of digital-only willen lesgeven. Dat laat ook het opzetten van gepersonaliseerde leerpaden toe.

“We zijn er om leerkrachten te ondersteunen met een toolbox om les te geven, en om leerlingen in staat te stellen efficiënt en effectief te leren”, aldus Winfried Mortelmans, ceo van VAN IN. “We hebben daarvoor onze pedagogische concepten en ons kwalitatief, didactisch aanbod, digitaal en op papier. De leerkracht beslist wat hij/zij inzet. De nieuwe mogelijkheden die we nu toevoegen, gaan verder op dezelfde strategie, en worden versneld doorgevoerd door de digitale versnelling die het afstandsonderwijs teweeg bracht. Met de bijkomende ontwikkelingen bieden we leerkrachten die kiezen voor blended lesgeven evenveel didactische ondersteuning wanneer ze vanuit het digitale vertrekken als wanneer ze van de hand- en leerwerkboeken vertrekken.”

75% van de scholen

Het gebruik van Diddit is ook dit schooljaar (2020-2021) opnieuw toegenomen. Het digitaal leerplatform voor het secundair onderwijs wordt vandaag door 75% van de scholen gebruikt, tegenover door 70% vorig schooljaar. Het aantal gebruikers per dag stijgt, dus er wordt intenser gebruik gemaakt van het platform. Het digitale is duidelijk een blijver in het secundair onderwijs.

“We waren met Bingel voor het basisonderwijs de eerste met een digitaal leerplatform voor het onderwijs, 10,5 jaar geleden, en eveneens de eerste met een digitaal leerplatform voor het secundair, namelijk Diddit, zes jaar geleden. Met deze digitale platformen zijn we vandaag marktleider in het basis- en secundair onderwijs. We hebben er enorm in geïnvesteerd en zien tot onze tevredenheid dat ze steeds meer en intenser gebruikt worden, in de klas en erna”, aldus nog Mortelmans.

Het verouderde Knooppunt-platform, uitgebaat in samenwerking met de andere uitgeverijen, wordt opgeheven. Aanmelden kan nu op diddit.be, het eigen toegangsportaal van VAN IN. VAN IN investeert ook in een vlotte toegang van het digitaal platform. Van In neemt de gebruikersinterface en -ervaring van Diddit ook onder handen.