Ter Dilft – Renate Coen ijsthee workshop – LwR-8

Smakelijke workshops van De Plek brengen je een hele zomer lang naar verre oorden

AALST - Na maanden ongeduldig wachten, kan De Plek in Aalst de deuren weer opengooien voor het publiek. Zaakvoerster Renate Coen: "De Lente ging, net als vorig jaar, wat in mineur voorbij. Dat maken we deze zomer dubbel en dik goed met een reeks zomerse workshops en de tuindineetjes 'Summer Vibes'."

Renate Coen kwam eind april bij ons aan bod als Starter van de week met haar copywriting bedrijf Con-text. Daarin vertelde ze dat haar voormalige cateringzaak in Aalst werd omgebouwd tot gezellige coworking space. Op dat moment mocht ze er helaas geen freelancers ontvangen, laat staan leuke workshops en teambuildings organiseren. Daar komt nu eindelijk verandering in. Met een reeks zomerworkshops wil ze mensen wiens verre reis in het water viel door corona of iedereen die houdt van een gezellige activiteit met anderen inspireren.

“We ontdekken samen landen en locaties waar we nog niet meteen naartoe kunnen reizen, want een reis door smaken, proeven en samen koken kan gelukkig weer wel”, aldus Renate.

Workshops

De aftrap wordt gegeven op zaterdag 26 juni met een Midzomernachtfeest. Geheel in de traditie van dit Scandinavische feest start de namiddag met het maken van een bloemenkroon onder begeleiding van Elien Allaer (Confiture aux Myrtilles). Het lekkers om het begin van de zomer te vieren, maken de deelnemers uiteraard ook zelf. Na de workshop bloemenkroon kan je aansluiten voor een kookworkshop met klassiekers als gravlax en smörgasbord.

Op 7 juli reizen Renate en haar gasten met hun smaakpapillen naar Hawaii. Poké, ofte sushi in a bowl, is zowat de hype van het seizoen. Met tal van mogelijke variaties stel jij tijdens deze workshop de bowl van je dromen samen.

Renate: “Vandaar trekken we op 22 juli richting het Midden-Oosten en laten we ons inspireren door klassieke salades als tabouleh en fattoush. Gecombineerd met platbrood, dips en wat mezze wanen we ons zo 2000 km van huis.”

Op 30 juli is er even een pitstop voor een miniworkshop rond bruisende drankjes. “We gaan aan de slag met de principes van fermentatie. Tijdens de workshop kan je proeven en je gaat naar huis met je eigen gemberbier-to-be.”

In augustus voorziet De Plek nog twee vluchten: “Op 11 augustus verhitten we de barbecue voor een authentieke Zuid-Afrikaanse braai en we eindigen de zomerse wereldreis op 25 augustus in Zuid-Amerika voor wat latin street food.”

Summer Vibes

Net zoals vorig jaar is ook Summer Vibes terug. Renate legt uit: “Lokaal culinair talent komt zich uitleven in onze keuken om de gasten te laten genieten van een diner in onze verborgen tuin.” Op 2 juli verwent Bouffette de smaakpapillen met een mediterraan buffet. Lucifer BBQ verhit de gemoederen en de barbecue met een pittig diner op zaterdag 31 juli. De zomer wordt afgesloten op 27 augustus door Groesting, de chef die het beste van de streek zoekt en vindt!

De workshops en diners gaan allemaal door op het terras van De Plek. Meer info en inschrijven kan via de website www.deplek-aalst.com.