Het International Taste Institute is een onafhankelijke organisatie van chefs en sommeliers die voeding en drank van over de hele wereld beoordelen, bekronen en promoten voor hun superieure smaak. Deze chefs brengen hun ervaring uit de gastronomie mee om de smaakkwaliteit voor consumenten te evalueren aan de hand van een blinde smaaktest.
Uitstekende smaak
Inex slagroom 40% wint opnieuw 3 sterren waardoor ze als buitengewoon product gescoord hebben op gebied van smaak. Het behalen van deze unieke, internationale erkenning is een mooie beloning voor Inex.
“De smaak van onze premium room is te danken aan de Belgische weidemelk waarvan de room gemaakt wordt”, vertelt Steven Dierickx, CEO Inex. “We vertrekken van een product dat geproduceerd is met respect voor dier en natuur. Weidemelk is afkomstig van koeien die op jaarbasis minstens 120 dagen per jaar gedurende minimaal 6 uren per dag op de wei kunnen grazen. Dat vertaalt zich in een heerlijk Belgisch zuivelproduct.”
De favoriet van Lode De Roover
Chefs uit eigen land hechten naast smaak ook steeds meer belang aan de herkomst van een product. Zo is de slagroom met 40% vetgehalte al jaren de favoriet van topchef Lode De Roover van Restaurant Fleur de Lin en tweevoudig winnaar van de Bocuse d’Or Belgium.