1 Raymond van het Groenewoud is een van de muzikale gasten op de bedrijfsparking van Ampli Audiovisuals in Hever. Credit: Erik Van Eycken.

Grote namen voor minifestival op bedrijfsparking

BOORTMEERBEEK - Ampli Audiovisuals, de Heverse specialist in licht en geluid, en de organisatie achter het cultureel zomerprogramma Zomerse Dinsdagen breien een vervolg aan hun samenwerking die vorig jaar werd opgezet. Vanaf woensdag 9 juni vindt het minifestival “Ampli out of the box” plaats op de parking van het bedrijf langs de Leuvensesteenweg. Er komen enkele grote namen langs zoals Stef Kamil Carlens, Flip Kowlier, Raymond van het Groenewoud en Bart Cannaerts.

Het minifestival ‘Ampli out of the Box’ is een vervolg op de optredens die het Heverse bedrijf Ampli Audiovisuals en de organisatie achter Zomerse Dinsdagen vorig jaar organiseerden op 18 en 19 september. Toen maakten Stan van Samang en Hugo Matthysen het mooie weer op de parking van het bedrijf. “Nauwelijks een week later ging alles weer op slot door een nieuwe lockdown. We dachten in september dat de ellende voorbij was, niets was minder waar,” haalt Ampli-zaakvoerder Mark Godts de herinnering op.

Deel werknemers vertrokken

Door de gevolgen van de gezondheidscrisis, met de bijhorende sluiting van horeca en events, zochten 5 werknemers van het bedrijf andere oorden op: “Ze werken nu in verschillende andere sectoren zoals de bouw, sectoren met vaste werkuren. Dat is bij evenementen natuurlijk nooit het geval”, klinkt het.

Ampli out of the box

Met de blijvers zette Mark ‘Ampli out of the box’ op poten in samenwerking met de organisatie van Zomerse Dinsdagen die voor de tweede opeenvolgende keer het zomerse event moest afgelasten. Met ‘Ampli out of the box’ staat er evenwel een mooi alternatief klaar. Op 9 juni trapt Stef Kamil Carlens het minifestival af, op 26 juni is het de beurt aan stand-up comedian Bart Cannaerts, Flip Kowlier komt langs op 1 juli en Raymond van het Groenewoud sluit twee dagen later het minifestival af.

Coronaproof

Joris Smets van Zomerse Zondagen betreurt dat zijn festival in het Heverse Ravesteinpark opnieuw een jaar opschuift. “Door de beperkingen die nog steeds gelden voor evenementen, is het niet werkbaar om ons festival te organiseren. Het park sluit je niet zomaar af, bovendien is een zittend publiek niet ons ‘ding’”. Tijdens ‘Ampli out of the Box’ is zitten ook dit jaar een must: “We werken steeds in bubbels van vier en volledig coronaproof. Dat betekent dat er onder meer bediening aan tafel is”, voegt Godts toe. Afhankelijk van de avond, bedraagt de reservatieprijs voor een tafel tussen de 80 en 150 euro.

Voorbereidingen

De voorbereidingen zijn volop aan de gang: “We hebben de materialen en de ruimte om dit festival te organiseren. Dat betekent dat onze kostenstructuur laag is”, besluit Godts. Info en tickets via deze link.