1 Joni Asselbergs. Credit: Yuniverse.

Joni trekt met yogabus en gezonde voeding naar bedrijven

LUBBEEK - Joni Asselbergs trekt deze maand met de yogabus van haar praktijk "Yoga met Joni" doorheen Vlaanderen om onder andere bedrijven en organisaties kennis te laten maken met de voordelen van yoga en gezonde/duurzame voeding.

Door stress gerelateerde gezondheidsproblemen startte Joni Asselbergs uit Linden (Lubbeek) op haar 35ste met yoga. Het bracht meer rust en balans in haar leven. Intussen ruilde de vrouw na 18 jaar de communicatie-en eventsector in voor een zelfstandig bestaan als voltijdse yogateacher. Door het onevenwicht tussen werk, gezin en zelfzorg veranderde de Lindense professioneel het geweer van schouder.

Yoga with Joni

De onderneemster vervolmaakte haar kennis en knowhow met 400 uur yoga opleidingen en vult dat nu aan met een opleiding tot gezondheidscoach. Het is de bedoeling om haar yogi’s ook op het vlak van gezondheid sterker in het leven te laten staan.

Met haar praktijk “yoga with Joni” wil ze mensen zich terug energiek, positief en ontspannen laten voelen. “Het is mijn missie om yoga tot bij de mensen te brengen, hen te tonen dat iedereen aan yoga kan doen en hen te laten profiteren van de voordelen die yoga en gezonde voeding op het leven hebben.” Joni deelt haar passie momenteel via een online yogaplatform en yogalessen die ze live geeft.

Stap verder

Asselbergs wilde evenwel nog een stap verder gaan. “Vanuit mijn achtergrond wilde ik met een origineel en uniek concept komen waarmee kleine en grote evenementen (teambuilding, vrijgezellen, familiefeest, personeelsfeest of professioneel evenement) zonder moeite opgeleukt kunnen worden”, zegt Joni. Voor de uitvoering van de plannen op locatie kocht de vrouw een Volkswagen busje. Door de pandemie lag het idee lange tijd aan de kant. Dat gaf Joni wel de tijd om het concept helemaal te verfijnen.

Yogabus op tour

Deze maand trekt Joni met de yogabus van “Yoga with Joni” doorheen Vlaanderen om onder andere bedrijven en organisaties kennis te laten maken met de voordelen van yoga en gezonde/duurzame voeding. Dit laatste luik sluit aan op haar opleiding tot gezondheidscoach. “Er is keuze uit 4 verschillende yogastijlen en 3 verschillende cateringformules: ontbijt, lunch of apero. Alles is mogelijk en kan op maat van de klant aangepast worden”, zegt Asselbergs nog. De catering wordt voorzien door Bie van De Maaltafel. Zij brengt soulfood dat duurzaam, ecologisch, vegetarisch, lokaal en biologisch is. Info: