Sergio Herman (51) wil, na zijn afscheid bij The Jane, per 1 juli de deuren openen van zijn pop-up. Het gaat om een mosselrestaurant, dat is nu al bekend. Het nieuws werd bekend gemaakt tijdens de voorstelling van het nieuwe mosselseizoen in Zeeuws-Vlaanderen.
Sergio Herman zal in Zeebrugge samen werken met zijn bekende rechter hand Sycro Bakker. In principe zal het pop-up restaurant zes weken lang mosselfanaten verwennen, maar een verlenging is mogelijk. Dat de keuze op Zeebrugge viel, hoeft niet echt te verwonderen. Sergio Herman woont immers in het naburige Knokke.
Sergio Herman ziet dit nieuwe initiatief deels als een hommage aan zijn vader Ronnie die in 2017 overleed en destijds bekend werd door zijn mosselrestaurant Oud Sluis. Als kleine jongen moest Sergio zijn vader bijstaan en werkte hij zich danig in het zweet, zozeer zelfs dat hij in feite een grote afkeer kreeg van mossels. Maar die weerzin is nu kennelijk omgezet in zin.