Lunch

‘82.83’ is een nieuwe broodjeszaak in Mechelen

MECHELEN – Op 1 juni openden Dana Seghers (37) en Stig Van Huffelen (38) hun broodjeszaak ’82.83’ in de Onze-Lieve-Vrouwestraat 17 in Mechelen. Voor beiden zijn het hun eerste stappen als ondernemer.

’82.83’ nam zijn intrek in het pand waar vroeger ‘Geprint’ gevestigd was. “We droomden al een tijdje van een eigen broodjeszaak”, zegt Stig. “We zijn in een groot deel van Vlaanderen op zoek geweest naar een geschikte locatie. Die vonden we hier in Mechelen. Zelf wonen we in het Oost-Vlaamse Melsele.”
Dana heeft al enige ervaring in de horeca maar zowel Stig als Dana gaven hun job als arbeider op om hun droom te verwezenlijken. “Wat ons aanbod is? We zijn een beetje verschillend van andere broodjeszaken omdat we country style broodjes serveren. Die zijn iets groter en iets breder, en als je het ons vraagt ook lekkerder. Daarnaast verkopen we ook koffiekoeken, taartjes en slaatjes die de klanten naar eigen smaak kunnen laten samenstellen”, legt het koppel uit.

In de nieuwe zaak zijn er 24 zitplaatsen al kunnen die nu nog eventjes niet gebruikt worden. “We hebben geprobeerd om hier een warme, gezellige sfeer te creëren”, zegt Stig. “De eerste reacties zijn alvast heel positief. En wijzelf zijn ook meteen verliefd op de Mechelaars. Het zijn heel vriendelijke mensen.”

Broodjeszaak ’82.83’ – de naam verwijst naar de geboortejaren van Stig en Dana – is alle dagen open van 7 tot 16 uur.