Axel bij zijn medewerkers Axel Debruyne met een gedeelte van zijn medewerkers

Bonheidense bedrijfsleider gaat Indiase personeelsleden zelf inenten

BONHEIDEN – Axel Debruyne is zaakvoerder van het Bonheidense bedrijf Product Media Group, dat promotionele artikelen verkoopt. Axel heeft ook een groot naaiatelier in India waar ongeveer 150 personeelsleden onder andere tote bags maken voor de Europese markt. Gezien de slechte coronasituatie in India nam Axel het initiatief om zijn personeelsleden en hun familie zelf in te enten.

“Als je je wil laten vaccineren in India dan kost omgerekend ongeveer 7 tot 7,5 euro per prikje. In tegenstelling tot België is het dus niet de regering die betaalt. Dat weerhoudt mensen soms om zich te laten vaccineren. Een familielid van een van onze medewerkers is al overleden aan COVID. Daarom heb ik besloten om zelf initiatief te nemen. Ik wil mijn atelier ombouwen tot een tijdelijk vaccinatiecentrum waar we al onze medewerkers en hun familie zullen vaccineren op kosten van het bedrijf. Indien mogelijk willen we ook andere mensen uit de wijk waar we actief zijn vaccineren”, legt Axel uit.

Daarom wil Axel bedrijven uit onze regio oproepen om zijn initiatief te steunen. Dat kan heel makkelijk door bij zijn bedrijf mondmaskers aan te kopen. “We verkopen de chirugische mondmaskers aan de prijs van de supermarkt. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar de vaccinatie. Per verkocht doosje kunnen we zo één persoon vaccineren.”

Zodra Axel een zich heeft op het aantal mensen dat hij op die manier kan laten vaccineren reserveert hij bij de Indiase overheid de nodige dosissen. Hij richt een vaccinatiecentrum op in zijn atelier en de overheid komt op een afgesproken dag vaccineren.

Meer info vind je op www.helpindia.group