Stephanie Gillis Phantasie Foto: Facebook

Bistro Tati heropent met eye-catcher

De Turnhoutse Bistro Tati wilde de heropening van de horeca niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De Turnhoutse kunstenaar Stephanie Gillis schilderde een reuzengrote filmposter op de muur. De muurschildering is ruim 4 meter breed en tweeënhalve meter hoog. "Zodra de horeca weer open kon, wilden we onze klanten positieve manier welkom heten", zegt uitbater Bart Driessens in Gazet van Antwerpen.

De bistro vierde tijdens de lockdown haar vijfde verjaardag, maar dat werd een feestje in mineur. Het was wel een goed moment om de zaak een make-over te geven. De vloeren gingen op de schop, donkere muren kregen een lichte kleur en op de grootste muur moest de filmaffiche van ‘Jour de Fête’ geschilderd worden, aldus de uitbater. “Ik ben er bijna 4 volle dagen mee bezig geweest”, zegt kunstenaar Stephanie Gillis. “Hier en daar heb ik enkele dingen weggelaten, dus het is geen exacte replica.”

Ook bij Tati Coffee aan de overkant schilderde Stephanie Gillis een opzienbarend werk op de muur: een gele wereldkaart met schijnbaar polaroids op geplakt. “Hier heb ik meer werk mee gehad”, zegt Stephanie hierover.

Stephanie Gillis werkt voltijds bij de Christelijke Mutualiteit, maar startte in maart 2019 Phantasie, een creatieve zaak in bijberoep. Hiermee doet ze allerlei uitvoeringen van handwerk, zoals aquarellen, gedichten, raamschilderingen. “Dat bijberoep vind ik fijn”, zegt ze in de krant. “Kleinschaligheid staat voor mij gelijk aan iets exclusiefs. Een bijberoep is nog altijd een uitzondering op de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden.”

Door de coronaperiode viel het schilderwerk binnen voor een deel weg. “Maar toch heb ik opvallend meer raamschilderingen gedaan dan het jaar ervoor. Voor veel zaken was het een uitgelezen manier om hun klanten te bereiken.”