D’Agostino kan buigen op een pak ervaring in de medtech-industrie. Zo richtte hij DoseVue (2013°) op, een ontwikkelaar van gebruiksvriendelijke technologieën en toestellen om precieze stralingsdosissen in het menselijk lichaam te meten, wat de levenskwaliteit van een kankerpatiënt verbetert.
Emiliano behaalde een doctoraat in de elektrotechniek, gericht op medische beeldverwerking, aan KU Leuven in 2006. Hij slaagde ook in de masteropleidingen Fysica-engineering (Université Libre de Bruxelles) en Nucleaire engineering (Politecnico di Milano).
Volgende fase
“Ik kijk er echt naar uit om easics naar de volgende fase te helpen door de productgerelateerde activiteiten van easics uit te breiden, in het bijzonder in de medische sector. Het bedrijf heeft een enorm potentieel en is al een vertrouwde partner voor verschillende grote internationale spelers op medisch en industrieel gebied”, aldus Emiliano.
Naast het aanbieden van competentie- en ontwikkelplatformen die leiden tot first time right, betrouwbare en geoptimaliseerde logica en software, start easics met het aanbieden van netwerk- en Artificial Intelligence (AI) product/IP-oplossingen voor systeemontwikkelaars van gezondheids- en industriële producten.
Toepassingsdomeinen
Met het AI-platform als uitgangspunt, plant easics een nauwe integratie met een aantal sensoren zoals beeldsensoren die licht vangen in en buiten het zichtbare spectrum, 3D laserscanners (LiDAR), Time-of-Flight (ToF) sensors, radar, ultrasone sensoren en microfoons. Toepassingsdomeinen die zullen profiteren van dergelijke geïntegreerde AI-oplossingen zijn onder andere: industrie 4.0: in-line kwaliteitscontrole, fabrieksautomatisering, robottechniek, voorspellend onderhoud, smart health: medische beeldanalyse, wearables en implantaten met een laag verbruik, smart mobility: rijhulpsystemen en zelfrijdende auto’s, smart city en surveillance: menigte en verkeersmonitoring, slimme landbouw: intelligente oogstmachines en space 4.0: aardobservatie via een radioverbinding met lagere bandbreedte.