B&B Roosendaelhof startte in april nog met de combinatie dineren en logeren op een kamer. Samen met chef Davy Michiels van het Antwerpse restaurant Cena ontwikkelde Kathleen een succesvolle formule, waarbij de chef in de b&b kwam koken. Nu breiden de twee hun samenwerking verder uit naar een terras in de luwte van het Geelse stadspark.
“We vinden het heel leuk om te doen, en het gaat goed. Na twee dagen moesten we de brouwer al bellen om bij te komen leveren. Heel fijn natuurlijk, als het aanslaat. Vooral passanten uit de ruime regio ontdekken ons terras.” Ook de samenwerking met Davy verloopt vlot. “We serveren wel een aangepaste kaart, omdat het nog te fris is voor fine dining op het terras. Maar de gerechten zijn wel van dezelfde kwaliteit en waarde.”
Voor Kathleen is het de eerste keer dat ze een eetgelegenheid combineert met haar b&b. “We hadden nog wel zaken staan, zoals tafels en stoelen. Voor de extra sfeer moesten we zorgen, maar met de steun van familie en vrienden hebben we alles bij elkaar gekregen. We hebben alle tafels over de tuin verspreid, zodat iedereen ver uit elkaar kan zitten. Het is heel open, joviaal en ongedwongen geworden.”
Roosendaelhof kende vorig jaar een transformatie van hotel naar b&b, en hierdoor bereikt Kathleen plots meer toeristen en ziet ze een stijging in de weekendbezetting. “Puur de benaming geeft plots zo’n ander verhaal. Dat had ik niet verwacht. B&b-gasten zijn ook gemoedelijker, en verwachten niet dat je 24 op 24 paraat staat. Voor onze zakenmensen verandert er niks, want die kennen ons. Maar voorlopig zien we die vertrouwde gezichten nog niet terugkomen. En dat blijft wel een harde dobber.”
De bar van Roosendaelhof is open van 11u tot 22u, en is op maandag en dinsdag gesloten.