lapostagenk

Familie Burgio zet La Posta te koop

Het gekende restaurant La Posta in de Vennestraat in Winterslag staat te koop. “Een zakelijke beslissing”, zeggen de uitbaters die zich nu vooral op het al even populaire Casa Paglia gaan focussen.

La Posta opende in 2008 in een voormalig postgebouw in de Vennestraat. Dat het zo succesvol zou worden, had ook de familie Burgio-Paglia destijds niet verwacht. Vanuit alle hoeken van de provincie en zelfs daarbuiten kwamen mensen naar Winterslag om er van de typische Italiaanse gerechten en sfeer te genieten. Het was één van de trekkers die de Vennestraat als ‘Straat van de zintuigen’ mee op de kaart heeft gezet.

In 2015 werd de Italiaanse kruidenierszaak Casa Paglia grondig onder handen genomen en een heel stuk uitgebreid. Het werd een al even succesvol restaurant annex winkel met Italiaanse specialiteiten. Dat de familie nu beslist om La Posta te verkopen heeft, volgens Fabio Burgio, geenszins te maken met corona of de gevolgen daarvan. “Het is niet meer dan een zakelijke beslissing”, zegt Burgio. “We gaan ons nu vooral focussen op Casa Paglia. “We sluiten La Posta pas helemaal als het gebouw verkocht is. Tot dan blijven we de ruimtes gebruiken om er feesten te organiseren, voor zover de coronamaatregelen dat toelaten.”