2

IT-ontzorger zoekt groeikapitaal

ZEMST - Het Eppegemse (Zemst) IT-bedrijf Tyneso zoekt via een crowdlending maximaal 300.000 euro om de groeiambities waar te maken. 

Al 15 jaar helpt het Eppegemse Tyneso ondernemingen door hen het volledige IT-beheer uit handen te nemen. Vooral bij groeiende kmo’s vormt het IT-beheer vaak een struikelblok. De toenemende complexiteit en de voortdurende vernieuwing van IT-processen vergen veel tijd van ondernemers, tijd die ze niet kunnen spenderen aan de realisatie van hun ambities. Vanuit dat inzicht richtte Steven Tytgat Tyneso op.

Ontzorging

“Als externe IT-specialist bieden we groeiende kmo’s technologische ontzorging. Dat houdt in dat we het volledige IT-beheer overnemen, dat we oplossingen ontwikkelen op maat en dat we in samenwerking met alle betrokken partijen een passende IT-strategie opstellen. Ook nadien bieden we permanente ondersteuning”, zegt zaakvoerder Steven Tytgat. Deze ontzorging bestaat uit 4 pijlers: de optimalisatie van de productiviteit van werknemers, connectiviteit en cloud infrastructuur, security en permanente ondersteuning.

Grotere ondernemingen

Vandaag bestaat het klantenbestand enerzijds uit bedrijven in de financiële sector en anderzijds uit (productie)bedrijven met 25 tot 250 werknemers. Om in de toekomst ook grotere ondernemingen te ondersteunen, zoekt Tyneso groeifinanciering. “We willen de reeds bewezen IT-strategie breed in de markt zetten, voornamelijk door onze scope te vergroten en door actief in te zetten op de booming business van IT-security”, zegt Tytgat nog.

WinWinner

Voor die extra financiering, maximaal 300.000 euro, ging Tyneso langs bij het crowdlendingplatform WinWinner. Tegen 12 juni hoopt Steven Tytgat het beoogde bedrag te hebben opgehaald.