Anker18_Afbeelding

Anker18 verrast klanten met zoomlunches

Wie ervoor wilde zorgen dat zijn of haar business tijdens deze pandemie toch gewoon kon blijven draaien, moest wel eens creatief uit de hoek komen. Bij het Antwerpse Anker18 hebben ze duidelijk enkele creatieve meesterbreinen. Zij lieten Salons Schoeters voor hun klanten een driegangenmenu samenstellen die ze samen verorberden tijdens een zoommeeting. Een zoommeeting wordt zo plots toch plezant.

Anker18 is al 16 jaar een vaste waarde als het gaat over het aanbieden en beheren van professioneel vastgoed. Het Antwerpse bedrijf zoekt voor klanten kantoorruimtes, magazijnen en winkels maar verkoopt en verhuurt ook vastgoed aan beleggers. Met een vijftiental medewerkers is Anker18 een gezonde KMO.

Het stokpaardje van Anker18 is hun manier van werken met klanten. “Wij doen zaken met mensen door uitgebreid de tijd te nemen om met hen te praten en naar hun noden te luisteren. Dat doe je niet door een telefoontje van vijf minuten”, vertelt bestuurder Frédéric Thielemans.

Maar toen kwam corona en waren gesprekken in combinatie met een lekker etentje uitgesloten. “Dat was voor ons een serieuze domper. Ons proces van communiceren werd plots erg beperkt. Beurzen werden afgelast, recepties konden niet doorgaan en we konden niet meer op restaurant met onze klanten.”

Zoomlunches

Frederic en zijn medebestuurder Tom Goyvaerts staken de koppen bij elkaar en kwamen met een eenvoudige maar geniale oplossing: zoomlunches. Samen met Jörg Schoeters, zaakvoerder van Salons Schoeters, zorgden ze ervoor dat hun klanten een driegangenmenu thuis geleverd kregen die ze konden nuttigen tijdens hun zoommeeting.

“Een win-winsituatie voor iedereen”, vertelt Jörg. “Tom en Frédéric konden opnieuw hun gesprekken voeren en ook ik kon mijn zaak zo draaiende houden en ondertussen doen wat ik graag doe. Heerlijk eten bereiden voor mensen en creatief bezig zijn.”

Restaurantervaring

De zoomlunches zorgden ervoor dat de klanten opnieuw die restaurantervaring konden beleven die iedereen zo mist maar het zorgde er ook voor dat de gesprekken in een ontspannen sfeer konden plaatsvinden. “We doorbreken de sleur van het thuiswerken en we creëren een hele beleving”, besluit Tom.

“Heel lekker en aangenaam tafelen”, vindt Olivier Vuylsteke van Leasinvest. “Het is the next best thing als het gaat over lunchmeetings. Leuk initiatief ten tijden van een volledige horeca-lockdown.”

Anker18 adviseert bij verkoop- en verhuurtransacties van bedrijfsvastgoed, en neemt ook het beheer, schattingen en consultancy-opdrachten op zich.