TerGroenePoorte_Afbeelding

Ter Groene Poorte: waar ons land leert wat lekker is

“Kijk eens op je bord vandaag.
Deze ochtend.
Je brood. Je pistolets. Je croissants.
Deze middag.
De charcuterie op je boterhammen die je meeneemt naar het werk of naar school.
Deze avond.
De worst, de biefstuk of de gyros die je straks gaat bereiden.
Of je gaat misschien uit eten naar je favoriete restaurant?
Veel kans dat Ter Groene Poorte je leven op één of ander manier heeft gekruist.”

- Iris Cornette, algemeen directeur van Ter Groene Poorte.

Ter Groene Poorte is een kenniscentrum waar innovatie en vakmanschap centraal staan. “Hier leert ons land wat lekker is”, vertelt Cornette. “Hoe duur, alledaags, gewoon of uitzonderlijk. Lekker eten geeft plezier aan het leven. Wij van Ter Groene Poorte leveren elk jaar weer tientallen getrainde bakkers, slagers, traiteurs, chefs, zaalmeesters en voedingsspecialisten af. Sommigen worden driesterrenchefs. Anderen openen een frituur. Maar wat ze ook doen, je herkent ze aan het vakmanschap dat ze hier meekregen.”

Vakmanschap, creativiteit, liefde en goesting. Goesting in lekker eten verbindt ons. “Onze goesting is om jongeren beter te maken, de talenten te ontplooien en een mooie toekomst binnen de voedingswereld te garanderen”, besluit Cornette.

Via deze link gaat de school nu al op zoek naar de nieuwe sterrenchefs en frituristen van de toekomst.

Als toonaangevende voedingsschool in Brugge investeert Ter Groene Poorte in toekomstige gastronomen en voedingsspecialisten.