2 CEO Jean de Crane van Isabel Group. Credit: Rafael Tirmarche.

Fintechbedrijf van eerste uur doet Franse overname

BRUSSEL - Isabel Group, een fintechbedrijf van het eerste uur (1995°), heeft Clearnox overgenomen. De Franse speler ontwikkelt cloudsoftware voor de opvolging en invordering van facturen. Met de overname versterkt Isabel Group zijn positie in eigen land en zet het zijn Europese groeiambities kracht bij. 

“Tijdens deze pandemie steeg de gemiddelde betalingstermijn tot 18,6 dagen, in vergelijking met 10,9 dagen voordien. De opvolging van openstaande facturen is essentieel voor de cashflow van bedrijven,” zegt Jean de Crane, CEO van Isabel Group. “Voor dat proces is een nauwe samenwerking nodig tussen de financiële en verkoopafdelingen van organisaties. Dat kan met Clearnox: het is een gebruiksvriendelijk, online en zeer functioneel platform. De oplossing vult onze waardepropositie aan in de financiële keten van order-to-cash. Het past dus perfect in het dienstenpakket dat wij aanbieden en sluit goed aan bij onze filosofie en bedrijfswaarden.” Dagelijks doet Clearnox ‘cash collection’ bij zo’n 120.000 bedrijven. Daartoe sloot de onderneming strategische partnerships met de belangrijke softwareleveranciers Sage en Cegid.

Expansie

Isabel Group zette enkele jaren geleden zijn internationale expansie in. Na de lancering van zijn producten in Luxemburg, heeft de groep ook in Nederland tal van partnerships gesloten rond Ponto. Die toepassing draagt voor meer dan 650 Europese banken bankinformatie over en initieert betalingen rechtstreeks vanuit software van partners. Met de overname van Clearnox zet Isabel Group een volgende stap in zijn expansie.

Isabel Group

Isabel Group koppelt en vereenvoudigt de administratieve en financiële processen van bedrijven. De financiële dienstverlener zorgt voor een vlotte en betrouwbare uitwisseling van documenten, betalingen en identiteiten en automatiseert de toegang ertoe. Ongeveer 90.000 ondernemingen, 3.600 boekhoudkantoren, 250 softwarepartners en 650 banken werken of koppelen met software van Isabel Group. Daarmee beheert Isabel Group de grootste financiële infrastructuur van België. De groep automatiseert 450 miljoen transacties per jaar of 7,10 miljard euro per dag.  Als deel van een gereguleerd, financieel en Europees ecosysteem staat Isabel Group onder licentie van de Nationale Bank van België. Isabel Group is opgericht door de vier Belgische grootbanken en bestaat ruim 25 jaar. Bij Isabel Groep werken 340 mensen.