Ecopak overname 21

Kersverse beursbedrijf Ecopak gaat al meteen op overnamepad in Limburg

TIELT - Ekopak Sustainable Water blijft na zijn succesvolle beursgang naar Euronext Stock Exchange niet bij de pakken neerzitten. Het bedrijf met zetel in Tielt kondigt de integratie aan van iSERV, een gespecialiseerde dienstverlener voor de behandeling van water. Het Limburgse iSERV wordt de servicepijler binnen Ekopak Sustainable Water. Ekopak, het bedrijf van CEO Pieter Loose, heeft ook Marc Coucke als aandeelhouder mee aan boord. 

Het bedrijf iSERV, met thuisbasis Genk, is een gespecialiseerde dienstverlener voor de behandeling van water. De doelgroep van iSERV bestaat uit producenten en ondernemingen die actief zijn in de waterbehandeling en ondernemingen die hun water dienen te behandelen voor gebruik in hun industriële toepassingen, productie of dienstverlening. Voor zijn specialiteiten in industrieel, puur en ultra-puur water past iSERV diverse innovatieve technieken toe voor filtratie, verzachting en behandeling van water.

De krachtenbundeling van Ekopak Sustainable Water met iSERV gebeurt met behoud van werkgelegenheid voor alle medewerkers van het geïntegreerde Limburgse bedrijf. Ze geeft niet alleen een impuls aan de lokale werkgelegenheid, maar creëert ook meer kansen voor de gestage groei van Ekopak in de sector van de ecologische waterbehandeling.

Klant centraal

Pieter Loose, managing director van Ekopak Sustainable Water, heeft de ambitie om de groei van zijn bedrijf onverminderd verder te zetten: “We zochten een solide partner in de sector van ecologisch waterbeheer die onze aanwezigheid op het Belgische grondgebied versterkt”, zegt Loose. “Dat iSERV in Genk gevestigd is en zijn medewerkers vaak tientallen jaren Europese ervaring in onze sector hebben, is een grote troef. iSERV wordt onze servicepijler. Samen hebben we de kennis en de technologie in handen om onze klanten in staat te stellen een ecologische en economische meerwaarde voor zichzelf en de maatschappij te realiseren. We kunnen ons nog intenser toeleggen op het recycleren en herwaarderen van water, in binnen- en buitenland.”

Dankzij iSERV kan Ekopak Sustainable Water volgens Pieter Loose nog meer inzetten op klantgerichtheid en een snelle service. Ekopak staat 24/7 ter beschikking met online monitoring en eventuele reparaties, noodhulp en stockbreuk. Blikvanger is de dienst Water-as-a-Service (WaaS), een one-stop-solution voor bedrijven die de zekerheid van permanent willen hebben, optimaal van kwaliteit én geproduceerd worden op een duurzame manier. Zonder twijfel zal iSERV nu meehelpen om een belangrijke rol te spelen als dienstverlener voor WaaS.