Immodôme Gent_10

Immodôme opent kantoor in Gent en lanceert eigen podcast

GENT – Het immobiliënkantoor “Immodôme”, gekend als immogalerij voor residentieel vastgoed met architecturale, historische of esthetische meerwaarde, opent een kantoor in Gent. Ter vervanging van zijn events lanceert het bovendien een eigen podcast met interessante architectuurwandelingen langsheen bekende wijken in zowel het Gentse als het Antwerpse.

Het concept van Immodôme als immogalerij is erg vernieuwend binnen de makelaarswereld. Isabel De Laet en Alexander Heeren, de bezielers achter Immodôme en allebei gepassioneerd door architectuur, design en kunst, verkopen namelijk niet eender welk pand, maar woningen die enig zijn in hun soort: residentieel vastgoed met architecturale, historische en/of esthetische meerwaarde. 

Met hun liefde voor en kennis van zoeken ze het juiste type woningen voor hun cliënteel: uitzonderlijke, charmante huizen met een historiek en ziel. Net zoals een kunstwerk in een kunstgalerij voor rasechte kunstliefhebbers fungeert Immodôme als een galerij van unieke woningen mét persoonlijkheid. Huizen en appartementen van Belgische architecturale grootheden en gerenommeerde interieurarchitecten zijn hierbij hun paradepaardjes.

Dôme Events worden podcast

In lijn met hun concept organiseren ze ook eigen “Dôme Events”: architectuur geïnspireerde events waaronder vernissages, architecturale wandelingen onder begeleiding van een erkende stadsgids en ‘eco-friendly living’ infosessies in inspirerende settings.

Nu deze events tijdelijk opgeschort zijn, komt Dôme met een waardig, coronaproof alternatief: de Immodôme podcast. Tijdens de wandeling word je vakkundig begeleid door erkende stadsgidsen – zijnde Eugeen Roegiest voor de Gentse wandelingen en Alex Elaut voor de Antwerpse – en krijg je een uitvoerige en boeiende uitleg over alle architecturale parels van de wijken, afgewisseld met stemmige muziek die de audiocompilatie compleet maakt.

Isabel De Laet, zaakvoerder van Immodôme vertelt: “Tijdens het weekend pikken er wel wat gezinnen een museumbezoek mee, maar op het vlak van architectuur ontbreekt het vaak aan toffe en interessante gezinsuitjes. Dankzij deze podcast reeks kunnen mensen zich voortaan ook uitleven in architecturale wandelroutes. Bovendien werd de podcast reeks dusdanig opgebouwd en gecompileerd dat het ook in het post-coronatijdperk interessant blijft om te doen.”

Gloednieuwe immogalerij: Immodôme Gent

Naast de drie reeds bestaande kantoren van Immodôme rond Antwerpen breidt het bedrijf nu uit naar Gent en openen ze de deuren van hun vierde Immodôme kantoor op de Kortrijksesteenweg 134. De drijvende  kracht achter Immodôme Gent is de charmante, Gentse Charlotte Van Roy die, samen met team Gent, instaat voor de dagelijkse opvolging.

Isabel van Immodôme vervolgt: “De stap naar Gent is een heel logische stap voor Immodôme. Gent, met z’n rijke geschiedenis, heeft een schat aan onroerend erfgoed. Je vindt hier veel historische, statige en architecturale woningen die perfect passen in ons aanbod.”

Kantoren weerspiegelen Immodôme filosofie

Zelfs de inrichting van de kantoren weerspiegelt de Immodôme filosofie met een uitgesproken design en een atypische kantoorbeleving. Isabel vertelt over het nieuwe kantoor in Gent: “Het gebouw dateert van de jaren ’70. Qua stijl omschrijf ik het kantoor als ’Mad men’ meets ‘Memphis stijl’. De lagere, lamellen plafonds en het vast tapijt combineren we met kleurrijke grafische accenten op de muren en gezellige tapijten. Daarnaast zorgen leuke vintage en design meubelen voor een gezellig thuisgevoel. De planten in het kantoor hebben we bij Little Green Stories gekocht, een gepassioneerde bloemist in het centrum van Gent.”

Meer info over de werkwijze van Immoodôme en de podcast vind je op: www.immodome.be.