Hysopt

Hysopt voorspelt verdubbeling van omzet in 2021

Hysopt, voluit Hydronic System Optimisation, voorspelt dit jaar hun omzet te verdubbelen tot 2,6 miljoen euro. Ondanks de pandemie slaagde de software marktleider voor de optimalisatie van professionele verwarmings- en koelinstallaties erin zijn omzetgroei ook door te zetten in 2020. Hysopt haalde zopas 1,8 miljoen euro binnen en staat klaar om nu ook internationaal door te breken.

Hysopt werd in 2013 opgericht als voortvloeiing van de doctoraatsstudie van huidig ceo Roel Vandenbulcke aan de Universiteit Antwerpen. “De kapitaalronde van 1,8 miljoen euro is voornamelijk bedoeld om de groei in het Verenigd Koninkrijk en Nederland te versnellen. We plannen een volgende en grotere kapitaalronde in 2022 om de internationale groei nog een versnelling hoger te schakelen door uit te breiden binnen en buiten Europa”, zegt ceo Roel Vandenbulcke. “Dit is ambitieus, maar we hebben een unieke en bewezen technologie die ook toelaat zo te denken.”

In België heeft Hysopt ondertussen een indrukwekkende lijst aan referenties. Onder meer het UZA en Cadix-ziekenhuis in Antwerpen en de voormalige WTC-torens (ZIN-project) in Brussel zijn enkelen om op te noemen. In het buitenland is Hysopt het sterkst uitgebouwd in het Verenigd Koninkrijk. “Verduurzaming van het gebouwenpatrimonium staat daar hoog op de agenda en de overheid investeert fors in ‘decarbonisation’ met diverse subsidies. Ook zijn we er betrokken in grote warmtenetprojecten wat daar al sterk is ingeburgerd”, licht Roel Vandenbulcke toe.

Hysopt richt zich zowel op nieuwbouwprojecten als op renovatie-opdrachten. “In renovatie is er een gigantisch potentieel omdat men zich vaak niet bewust is van de enorme potentiële besparingen. Om de klimaatdoelstellingen te halen is renovatie ook veel belangrijker gezien het vele grotere volume ten opzichte van nieuwbouw”, besluit Roel Vandenbulcke.