Wim Servaes en schepen De Landtsheer Wim Servaes en schepen De Landtsheer (foto Patrick Poppe)

Maniflex vindt plaatsje op Bornemse bedrijvensite

PUURS – BORNEM – De Kalfortse ondernemer Wim Servaes (50) heeft zich met zijn bedrijf Maniflex gespecialiseerd in een wel heel specifiek segment. Hij levert noodmaatwerk aan bedrijven of verenigingen. Om de groei te kunnen opvangen verhuist hij naar een nieuwe KMO-unit in Bornem op de oude terreinen van Beherman.

Vier gaatjes maken in 300.000 dekseltjes, een miljoen etiketjes plakken, een scheefgezakte lading van een vrachtwagen opnieuw stapelen, en ga zo maar door… Dat zijn het soort werkjes waar je bij Maniflex voor terecht kan.
Hij start nu met zijn noodmaatwerkbedrijf op de KMO-site in Bornem. “Eigenlijk ben ik al heel lang kandidaat voor een plaatsje op KMO-site Winning op het knooppunt van de A12-N16-N17 in Breendonk. Daar kwam echter geen schot in de zaak waardoor ik een KMO-unit met parking kocht in Bornem. Ondertussen blijf ik nog steeds kandidaat voor een plaatse op Winning.

Dat er een markt is voor noodmaatwerk wordt bewezen door de groeiende vraag. “Onze grote meerwaarde is onze flexbiliteit. We staan 24 uur op 24 uur klaar. We zetten in op mensen, materialen, machines en methodes. We hebben het afgelopen jaar geholpen bij de productie van mondmaskers en alcoholgels. Voor Braxatorium, de abdijbrouwerij van de Norbertijnen in Heverlee, bottelen we het abdijbier, voorzien we het van een etiket en zorgen we voor de verzending.”

Omdat Maniflex ook een deel van de logisitiek op zich neemt groeide het wagenpark tot acht opleggers en twee trekkers. Daarom was er een nieuwe locatie nodig. “Onze nieuwe site op het nieuwe bedrijventerrein in Bornem biedt met haar centrale ligging veel kansen om de missing link te zijn tussen de vele producenten en consumenten uit de ruime regio”, legt Wim Servaes uit.

Op de nieuwe site in Bornem wil Wim ook zijn concept van de Groene Hesjes verder ontwikkelen. Dat is een pool van werkkrachten die flexibel ingezet kunnen worden. Het gaat vaak om studenten en zelfs gepensioneerden. “We doen elk jaar een beroep op jobstudenten. Vorige zomer tekende de honderdste jobstudent zijn contract bij ons waarbij we ons engageren om die een zekerheid te geven voor tweehonderd uren werk en 2.000 euro netto per jaar.”