Zaakvoerders Dieter Franck en An Van Rompaey waren al voor de eerste lockdown gestart met de verbouwingswerken, zeggen ze in Het Nieuwsblad. “Er is veel industrie in de omgeving, met zakentoerisme. Dat opende onze ogen. Het idee was voor corona al ontstaan.”
De kamers hebben de namen Berkenbos, Molse Meren en Kempische Landsduin. Elke kamer kreeg een eigen karakter. “De verbouwing was niet simpel. De hoeve is oud, en veel muren staan scheef. We kwamen vanalles tegen. Mijn zus werk bij architectenbureau Inarto in Herentals, en heeft de verbouwing in goede banen geleid”, zegt An.
Door de opening van de b&b zullen de zaakvoerders voortaan de klok rond klaarstaan voor hun gasten. “We hebben er zin in. We wonen zelf ook in de hoeve, dus we zijn sowieso dicht bij onze gasten. Omdat we zelf ook veel fietsen en wandelen, kunnen we hen de beste plekjes aanraden. Met Postel, het Zilvermeer, de Keiheuvel en Mol-Centrum hebben we veel troeven in de buurt.”
Mangerie Weselo start met 3 kamers, en wil op termijn uitbreiden naar 5 kamers. “Die zullen we dan als aparte wooneenheden in de tuin moeten installeren. Maar eerste zullen we de eerste aanpassing in goede banen leiden”, besluit Dieter.