Logflow nieuw hoofdkantoor 21

Logflow neemt zijn nieuwe hoofdkantoor in gebruik

OOSTKAMP - Logflow, het logistieke consultancybedrijf, heeft deze week zijn nieuw hoofdkantoor op de O-Forty-site in Oostkamp in gebruik genomen. Op die plek – nu al bekend als de ‘Vlaamse Google Campus’ – wil CEO Eric Vandenbussche zijn groeiverhaal kracht bijzetten. "We combineren er het nieuwe werken met een innovatie- en belevingscenter", zo luidt het officieel. Aan de investering hangt een prijskaartje van 6,5 miljoen euro. Het spreekt voor zich dat Logflow ook zijn eigen expertise en methodiek in de strijd heeft gegooid om van de Logflow Tower een kantoorgebouw van en voor de toekomst te maken.

Om verdere expansie mogelijk te maken, verruilt Logflow zijn uitvalsbasis in Loppem voor het prestigieuze en bijna-energieneutraal (BEN) O-Forty-project in Oostkamp. O-Forty strekt zich uit over 25.000 m² en straalt met acht kantoorgebouwen, een meeting center, bufferzones, bomen en veel groen een echte campussfeer uit, waardoor in combinatie met slimme en duurzame technieken de link met Google snel is gelegd.

Het nieuwe werken

Het duurzame en vooruitstrevende architecturale gebouw – uitgetekend door het gerenommeerde Brugse architectenbureau Govaert & Vanhoutte – straalt vrijheid, kwaliteit en creativiteit uit: drie waarden die Logflow als onderneming hoog in het vaandel draagt en ook binnenin het gebouw doortrekt. De Logflow Tower biedt een antwoord op het nieuwe werken. “Ik hecht meer waarde aan engagement en enthousiasme rond onze projecten dan aan een strikt uurregime”, zegt CEO Eric Vandenbussche.

Opvallend is dat Logflow sterk inzet op extra kantoorruimte, terwijl veel andere bedrijven hun capaciteit in coronatijden net terugschroeven. “Ik geloof in flexibele werkvormen”, oordeelt Vandenbussche. “Dat komt ook in onze kantoorinrichting tot uiting, middels een combinatie van vaste werkplekken en flexbureaus. We hebben ook de vierde verdieping uitgerust met een grote ontspanningsruimte, waar de collega’s elkaar op een andere manier kunnen ontmoeten en in een ongedwongen sfeer in gesprek gaan.”

R&D-verdieping

De nulverdieping van de Logflow Tower moet dan weer uitgroeien tot een belevingscentrum rond innovatieve technologieën op het vlak van automatisering, logistiek en productie. “Het ultieme doel is dat zo een baken van inspiratie en kennisdeling ontstaat”, vertelt Eric Vandenbussche met de hem typerende gedrevenheid. “Onze ingenieurs zullen daarbij samenwerken met andere partners en universiteiten, maar uiteraard zonder onze onafhankelijkheid te verloochenen. Wie de Logflow Tower bezoekt, krijgt straks een blik op de evoluties binnen de vierde industriële revolutie in logistiek en supply chain.”

Klaar voor internationalisering

Eric Vandenbussche richtte Logflow als eenmanszaak op in het iconische jaar 2.000. Na de indiensttreding van de eerste werknemer in 2011 groeide het ingenieursteam uit tot een vijftigtal medewerkers. Maar daarmee heeft de logistieke consultant zijn plafond allerminst bereikt. De toren met 2.600 m2 kantoorruimte reflecteert de ambities van Logflow.

Het consultancybedrijf hanteert een uniek businessmodel, waarbij het projecten begeleidt op het gebied van supply chain en dat van ontwerp tot implementatie. Hierbij wordt de klant ontzorgd bij de realisatie van logistieke projecten. Logflow is toonaangevend voor het opmaken van een bedrijfsmasterplan, plantengineering en warehousing. Als kenniscentrum is Logflow een motor geworden voor de Vlaamse industrie. Het beschikt daartoe over de nodige experts, ervaring en knowhow op het gebied van IT, automatisatie , logistiek en productie. “Veel bedrijven worstelen met logistieke problemen en dienen snel te kunnen reageren op veranderende markteisen”, zegt Vandenbussche nog. Hij kondigt nu ook een internationalisering van de activiteiten aan.

foto: Eric Vandenbussche