Er komen 3 nieuwe cafés, een schlagercafé, een bistro met belevingsrestaurant, een koffiebar, een ontbijtzaak, een broodjeszaak en 2 brasserieën bij.
Schepen Yoleen Van Camp: “Onze Herentalse ondernemers kennen ongeziene veerkracht. We tellen echt af naar de heropening van de horeca, die ook voor onze handelaars erg belangrijk is, en gebruiken onze tijd maximaal om achter de schermen de heropening – binnen de coronagrenzen – in de markt te zetten. De initiatieven van onze bestaande zaken en Handelshart, dat daar nu een professioneel event en communicatiebureau voor onder de arm nam, komen eraan. Voorzitter van HéCafé (de Herentalse horeca) Neal Leysen werkt daar met zijn achterban keihard aan. Zeker is dat bovenop het bestaande aanbod er ondanks corona ook heel wat nieuwkomers te ontdekken zijn.”
Burgemeester Mien Van Olmen vult aan: “De stad professionaliseert het lokaal economisch werkingskader en voert voor nieuwe en bestaande uitbatingen een vergunningsplicht in. Deze verplichting geldt sinds de actualisering van de nieuwe politiecodex afgelopen zomer. Als u als toekomstig uitbater een nieuwe zaak wil openen of een bestaande zaak wil overnemen, dan moet u vooraf een uitbatingsvergunning aanvragen bij de stad.”
“Er geldt ook een meldingsplicht wanneer een zaak stopgezet wordt, overgelaten of verkocht. Zo heeft de stad een beter zicht op de geregistreerde actieve zaken op ons grondgebied en zo willen we vooral werken aan de veiligheid van uitbater en klant.”