Lengers 1

Philippe Van de Ryse haalt Nederlandse invoerder van luxeyachts naar Knokke

KNOKKE - Ondernemer en Knokkenaar Philippe Van de Ryse, is er in geslaagd om het Nederlandse luxebedrijf Lenger Yachts te overhalen zich te vestigen in Knokke. Lengers Yachts is een exclusieve dealer van luxe Italiaanse en Franse motorboten. Philippe Van de Ryse, in een eerder leven zaakvoerder van Zoute Events en co-organisator van de Zoute Grand Prix, zal de agentuur waarnemen. 

Lengers Yachts was al actief in Duitsland en Nederland, waar de vraag in het topsegment van motorjachten de laatste jaren enorm is toegenomen. Zo kwam kwam de high-end yachtdealer handen tekort om ook de zuiderburen voldoende te bedienen. Die handen heeft het Nederlandse luxebedrijf nu wel gevonden in de persoon van Knokke-Heistenaar Philippe Van de Ryse, zo bericht de nieuwsbrief van Knokke. Van de Ryse wordt sales director voor Lengers Yachts en neemt zo de dagelijkse leiding van het kantoor in Knokke-Heist op zich.

Philippe was voorheen medeoprichter en zaakvoerder van ‘Zoute Events’, de organisator van het befaamde en mondaine oldtimer event ‘Zoute Grand Prix’ in Knokke-Heist. De jubileumeditie van dit oldtimer event zag hij zelf als een ideaal moment om afscheid te nemen, insiders hebben het over een spanningsveld en een meningsverschil met Marc Coucke. “Het was een mooi parcours, een schitterende ervaring, maar het was tijd om een nieuwe weg in te slaan”, aldus Philippe Van de Ryse in de nieuwsbrief van zijn gemeente. “Die nieuwe weg kwam uit bij het familiebedrijf in Muiden.”

Volgens CEO Bas Lengers van Lengers Yachts viel de keuze op de juiste man. “In België moet je een Belg zijn om er iets te bereiken, het gaat daar om mensen kennen”, laat hij verstaan. “Met zijn uitgebreide netwerk en zijn werkervaring in Knokke en ver daarbuiten, is Philippe de juiste man op de juiste plek.”

Absolute eye-catcher

Lengers vestigt zich op de Zeedijk in het Zoute, een absolute A-locatie zeg maar. De verbouwingen zijn momenteel in volle gang. Er zullen onder meer videoschermen worden opgehangen en schaalmodellen worden neergezet van de absolute topmerken merken die Lengers Yachts vertegenwoordigt. Een absolute eye-catcher dus voor Knokke. Per 1 juli moet de Knokse vestiging de deuren openen. Lengers Yachts heeft naar verluidt ook nog plannen om nieuwe filialen te openen in München en Helsinki.

Lengers Yachts werd in 1970 opgericht. Vandaag is het Nederlandse bedrijf in luxe motorjachten een grote internationale speler geworden, zonder echter de uitstraling van een familiebedrijf te verliezen. Het bedrijf heeft naast de vestigingen in Muiden en Düsseldorf, in 2019 ook een kantoor geopend in het Spaanse Palma de Mallorca (Balearen).