Het snel groeiende West-Vlaamse bedrijf is in handen van stichter Pieter Loose, die tekent voor iets meer dan 50 procent, en van Marc Coucke die iets minder dan de helft van de aandelen in portfolio houdt. Beiden hebben beslist dat een beursgang zich opdringt om de groei bij te benen. Coucke verwierf de aandelen (49 procent) in september 2019 en dit via zijn investeringsvennootschap Alychlo. Ekopak was in 2020 goed voor 9,5 miljoen euro omzet.
Het Tieltse bedrijf mag zich een specialist noemen in industriële waterbehandeling en ontwikkelt onder meer apparatuur om water een tweede leven te geven, lees te zuiveren en te recycleren. Ecologisch dus een eye catcher. Ekopak is een bedrijf met veel potentieel, het soort bedrijf dus waar Marc Coucke warmer van wordt. In 2017 werd het expansieve bedrijf nog uitgeroepen tot de meeste beloftevolle KMO van West-Vlaanderen.
Innovatie en verregaande dienstverlening zijn de motoren achter het bedrijf uit Tielt. Na een succesvol parcours in eigen land, trok Ekopak ook al naar het buitenland en heeft het installaties draaien in diverse Europese landen zoals Portugal, Frankrijk, Polen, Ierland, Nederland, Luxemburg. Deze snelle groei en internationale belangstelling werd enkele jaren terug nog bevestigd door een bestelling uit Pakistan. Hiervoor co-engineerde Ekopak samen met het Harelbeekse Vyncke een installatie die putwater omvormt tot gedemineraliseerd water dat moet voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van een stoomturbine.
Volgens Coucke is Ekopak een gamechanger. In tijden waar water een kostbaar product is en misschien wel een schaars product wordt, zijn de perspectieven voor een bedrijf als Ekopak gigantisch groot.