IcePearls

Starter van de week: Youri en Kim serveren IcePearls

Youri Mahaudens en Kim Vanderwallen hebben tijdens de lockdown IcePearls uit de grond gestampt. Het koppel uit Aartselaar maakt in hun eigen atelier luxe ijspralines. Ze creëren ze een nieuw artisanaal luxeproduct met een knipoog naar de ijspralines van vroeger in de cinema.

De lockdown was voor Youri en Kim het ideale moment om hun passie om te zetten in de praktijk en te delen met andere mensen. “Het reisbureau, een familiebedrijf samen met mijn papa en zus, is nog altijd actief, maar omwille van de huidige omstandigheden ben ik technisch werkloos”, vertelt Kim Vanderwallen. “Als Bourgondiërs houden we allebei van lekker eten en die passie willen we nu ook delen met anderen.”

De ijswereld is alvast geen onbekend gegeven voor het koppel uit Aartselaar. “De papa van Youri is Willy Mahaudens, oprichter van Willy Vanilli en bekend als de ijskoning van Antwerpen. Toen we naar zijn ouderlijk huis verhuisden, maakten we plannen met het atelier in de tuin, dat we nu dus perfect kunnen inzetten voor IcePearls. Van Willy kregen we ook heel wat know-how mee.”

Ook als is het jonge koppel pas eind november gestart, ze kunnen nu al spreken van een succes. “Met de kerstperiode kenden we echt een droomstart, want tijdens de eerste anderhalve maand hebben we duizenden ijspralines gemaakt. Nadien kwam dan de Valentijnsperiode, en nu werken we volop richting Pasen.”

De bestellingen verlopen voornamelijk via de webshop, maar Kim en Youri maken ook werk van andere verkooppunten. “Onze ijspralines zijn al verkrijgbaar bij Bakkerij Onder de Toren in Edegem, maar er zitten nog andere bakkerijen en restaurants in de pijplijn. Dus binnenkort kan je onze ijspralines op veel meer plaatsen kopen.”

De ijspralines worden geleverd in luxueuze doosjes van 6 stuks, verkrijgbaar in verschillende smaken, maar ook in XL dozen met 25 diverse pralines. “We draaien ons eigen vers roomijs, met op punt gestelde verschillende smaken en dat overgoten door heerlijke Belgische chocolade on top.” Met de zomer in aantocht willen ze naast de Pearls ook zelfgedraaid ijs verkopen en dit doortrekken met een luxe verpakking.