Laura Kerckhofs Plus Boetiek

Starter van de Week: “Op buikgevoel springen, en zien wat het geeft.”

Bezige bij en deeltijds ondernemer Laura Kerckhofs hield een nieuw project onder de doopvont: Plus Boetiek. Deze online shop met accessoires en juweeltjes is haar future-proof vervolg op Home Made Hair by Laura. Het doel blijft hetzelfde: mensen blij maken.

Laura Kerckhofs wil, naast haar voltijdse baan als pleegzorgbegeleider, op een creatieve manier mensen blij maken. Als haar- en make-upartiest maakt ze bruidjes en andere feestgangers op met prachtige vlechten en stijlvolle make-up. Door corona vielen de activiteiten van Home Made Hair by Laura helemaal stil, en zocht én vond ze een andere manier. Plus Boetiek was geboren.

“Tijdens de coronacrisis ben ik aan het denken gegaan: wat kan ik doen? Ik had nood om iets creatiefs te doen en om mensen blij te maken met kleine dingen. Net wat ik al deed met Home Made Hair… maar dat mocht dus even niet meer.”  Aanvankelijk kwam het idee om een online boetiek voor grote maten te starten. “Maar voor een kleine onderneming in bijberoep was het niet echt haalbaar om dit goed uit te bouwen. Dus ik koos wat er binnen mijn bereik ligt: accessoires en juwelen.”

De technologie en sociale media laten vandaag toe dat je met enkele muisklikken van start kan gaan, zonder de kosten van een officiële webshop. Met een stevige online fanbasis van Home Made Hair, met een gelijklopende doelgroep, kon Laura Plus Boetiek snel uitrollen en bekend maken. “Ik ben begonnen op Instagram en Facebook. Het is toch even aftasten in het begin. Worden andere mensen gelukkig met datgene waarvan ik gelukkig word?”

“Dankzij de digitale mogelijkheden is starten poepsimpel. Je kiest zelf hoeveel je wil investeren in je online bedrijf, maar da’s natuurlijk peanuts tegenover een fysieke winkel. Natuurlijk kon ik niet starten met 2 armbandjes en 5 paar oorbellen. En ik heb ook voor een voorraad verpakkingsmateriaal gezorgd. Want ook dat is een deel van de beleving voor de klant: het pakje thuis ontvangen, uitpakken en er blij van worden. Je wil gewoon happy worden van wat er in je brievenbus ligt.”

Laura zoekt echt de dingen die ze zelf mooi vindt. Zo werkt ze samen met B. and Beyond uit Westerlo, en met een ontwerpster uit Kapellen. Via Instagram kwam ze in contact met nog andere merken. “Ik wil andere kleine zelfstandigen steunen. De meeste van mijn accessoires zijn creatieve spinsels van andere ondernemers. Dat vind ik zelf ook heel belangrijk.”

“Met Home Made Hair by Laura ben ik nu 3 jaar bezig, van in 2018. Wat begon als een hobbyproject is snel uit zijn voegen gebarsten, zonder dat ik dit verwacht had. Door in het circuit van bruidjes terecht te komen, liep mijn agenda heel snel vol. Het leuke aan Plus Boetiek is dat ik er niet een weekend lang voor weg moet zoals voor Home Made Hair, want ik werk natuurlijk ook nog bij Pleegzorg. Zo’n job doe je met hart en ziel, maar het compenseert wel wat om er iets creatiefs en luchtigs naast te hebben.” Bijkomend voordeel: “Ik shopte zelf al veel online, en nu kan ik dat doen met oog op wat andere mensen leuk vinden”, lacht Laura.