Matteo Food is ontstaan als een klein idee in de hoofden van Dieter Temmerman en Thieu Van de Watering. Dieter was eerder al actief als operationeel manager en district manager voor verschillende spelers in de retail en horecawereld. De kennis en expertise die hij daar vergaarde, veranderde gaandeweg in een diepgewortelde passie voor horecaondernemingen. Het bleek een geweldige match met de ideeën van Thieu, die als kleine spruit opgroeide tussen de bakken met groenten en fruit van het marktkraam van zijn overgrootvader. Zijn grootvader toverde dat marktkraam om in een import- en exportbedrijf.
Plan B
Corona en de daarbij horende lockdown van de horeca hielden Dieter en Thieu niet tegen. Ze besloten precies te doen waar hun zaak om draait: groenten en fruit leveren. Dat kon niet meteen bij de horeca, dus richtten ze hun pijlen op particulieren.
“Nu iedereen weer wat meer tijd heeft om zelf te koken en de vraag naar lokale producten steeds groter wordt, brengen wij met onze @home delivery-pakketten een portie vitaminen tot aan je deur”, vertellen Dieter en Thieu. Elke klant heeft de keuze tussen vier verschillende pakketten: met fruit, met groenten of een mix van de twee.
Het bleek een schot in de roos. “Het concept gaf ons genoeg ademruimte om vol te houden en in deze moeilijke tijden toch alvast een paar horecaklanten aan te trekken.” Ondertussen blijven ze flink aan de slag met de thuispakketten én leveringen voor een aantal restaurants in het Antwerpse.
Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.