De panelen zullen zo’n 355.330 kWh opwekken, het gemiddelde verbruik van ruim 100 gezinnen. De campus in Turnhout, waar in normale tijden ongeveer 1.500 studenten les volgen, gebruikt hiervan 225.000 kWh. De overige 130.000 kWh gaat virtueel, via een daarvoor speciaal opgezette overeenkomst, naar de gebouwen van Campus Geel. Met dit ‘zonnedelen’, zoals zo’n constructie ook genoemd wordt, is Thomas More een van de eerste ‘zonnedelers’ in de Kempen.
“De installatie van de zonnepanelen in Turnhout is de start van een verduurzamingstraject op alle campussen in de Kempen”, zegt Cavents. “Daarbij denken we niet alleen aan zonne-energie maar ook aan kleinschalige geothermie, regenwaterrecuperatie, enzovoort.”
Burgercoöperatie
Het project loopt in samenwerking met de Kempense burgercoöperatie Campina Energie. Met haar ruim 1.100 vennoten wil Campina Energie actief meewerken aan de noodzakelijke energietransitie en de reductie van 55% CO2 die onze Vlaamse regering en de EU tegen 2030 wil realiseren. Voor de coöperatie is deze samenwerking met Thomas More meteen het grootste zonne-energieproject tot dusver.