Unitron Connect is onderdeel van UnitronGroup, een Poperings familiebedrijf dat telecommunicatie-, multimedia- en Internet of Things toepassingen ontwikkelt, produceert en verkoopt. Het succes van het bedrijf is vooral gestoeld op visionair ondernemerschap en op een sterk uitgebouwde R&D-cel. Dat blijkt nu ook nog eens in de problematiek van de gebruikte batterijen. “Door de batterij-inzamelpunten op grote schaal te voorzien van slimme sensoren, kunnen we de opslag en ophaling van batterijen op een efficiëntere en meer veilige manier laten verlopen”, zegt Philippe Lamaire, CEO van de overkoepelende UnitronGroup, met hoofdzetel in Poperinge.
Toekomstige uitdagingen
De organisatie Bebat beschikt nu dankzij de inbreng van Unitron over een digitaal platform, dat helpt instaan voor een veilig, betrouwbaar, duurzaam en efficiënt logistiek proces bij de inzameling. Alles kan ook in real time gemonitord worden. De keuze viel na een studie niet toevallig op Unitron. Het innovatieve Poperings familiebedrijf van Willy Lamaire en zijn kinderen werkt actief samen met verscheidene kennisinstellingen zoals imec en de universiteiten van Gent, Leuven en Antwerpen. Zo blijft de familie Lamaire steevast op de hoogte van de nieuwste technologieën. “We streven er telkens naar de vraag van onze klanten goed te begrijpen en daarbij ook mee te denken over hun toekomstige uitdagingen”, aldus projectleider Jan Bogaert bij Unitron. “Zo zullen we voor Bebat als eerste stap ook de vulgraad en de temperatuur van de tonnen meten. Op langere termijn kan het apparaat dankzij het flexibele ontwerp ook makkelijk en snel uitgebreid worden voor toekomstige functies.”
Groen en circulair
Bij Unitron Connect verheugen ze zich op het nieuwe partnership. “Dit is voor ons een belangrijk samenwerkingsakkoord”, stelt CEO Elisabeth Lamaire. “Ten eerste omdat we dezelfde bedrijfswaarden delen als het gaat om circulaire economie en groene energie. Bewijs daarvan zijn onze elektrische firmawagens en het vermijden van single use plastics in onze verschillende processen. Daarnaast vormt deze samenwerking ook een unieke mogelijkheid om onze complementaire kennis te bundelen en gezamenlijk deze oplossing te vermarkten.”