Vanhout.pro Frans Masereel Centrum

Vanhout.pro grijpt Europese nominatie

Frans Mastereel Centrum dingt naar Europese architectuurprijs

KASTERLEE - Het Frans Masereel Centrum in Kasterlee is genomineerd voor de Mies van der Rohe Award 2022. Dit is de prijs van de Europese Unie voor hedendaagse architectuur. Vanhout.pro uit Turnhout was verantwoordelijk voor het complexe bouwwerk.

Op de lijst van 449 Europese genomineerden staan 21 Belgische gebouwen, die opgeleverd zijn tussen oktober 2018 en oktober 2020. In september worden er nog recentere projecten toegevoegd. De jury van de ‘Europese Nobelprijs van de architectuur’ zal elk project persoonlijk bezoeken.

Puzzelen

“Vanhout.pro heeft de bouw van het project volledig uitgevoerd. Het gebouw is eigenlijk een gigantische 3D-puzzel van hout, met allemaal unieke stukjes”, vertelt Bart Boeckx, commericeel directeur van Vanhout.pro. Het Frans Masereel Centrum is een ontmoetingsplaats voor grafische ontwerpers en kunstenaars. Er zijn ateliers, residenties, workshopruimtes en een tentoonstellingsruimte in de gebouwen.

Solide partner

“Voor de editie van 2019 was Vanhout.pro zelfs met 3 projecten genomineerd voor de Mies Van der Rohe-prijs: het Ontmoetingscentrum van Kasterlee en het Gielsbos. En Utopia in Aalst, waarvoor we de binneninrichting deden.”

De toekomst heeft voor Vanhout.pro nog enkele grote projecten in petto. “We hebben een absoluut record aan werk. Opdrachtgevers kiezen duidelijk voor solide bedrijven in deze onzekere tijden”, besluit Boeckx.

Lees het Made in Kempen-artikel van de bouw van het Frans Masereel Centrum