Persbericht – Opening koffiebar

JAVA serveert bakjes troost in kinderziekenhuis

ROTSELAAR/BRUSSEL - The JAVA Coffee Company uit Rotselaar en UZ Brussel hebben een nieuwe koffiebar geopend in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het Brusselse hospitaal. 

Al bijna 3 jaar kunnen medewerkers, patiënten en bezoekers terecht in de JAVA Coffee House in UZ Brussel voor verschillende warme dranken en kleine zoetigheden. Sinds begin dit jaar heeft het koffiehuisje er een zusje bij.  Marc Noppen van UZ Brussel en Kathleen Claes van The JAVA Coffee Company openden samen een nieuwe uitbating/koffiebar in het KidZ Health Castle, het kinderziekenhuis van het UZ Brussel.

Omringd door kasteelmuren

Het KidZ Health Castle vertelt een verhaal van een beschermend kasteel en zijn inwoners en bezoekers. De koffiebar wordt dan ook passend omringd door kasteelmuren waarin de personages geïntegreerd zijn. Ook in de menukaart wordt ernaar verwezen. Zo kan je onder meer een Theodorus smoothie bestellen.

CUBZZ

De JAVA koffiebar in het KidZ Health Castle verkoopt onder meer CUBZZ producten. CUBZZ is een nieuw Belgisch merk dat zijn winst gebruikt om bestaande goede doelen ten voordele van kinderen meer slagkracht te geven. Naast SOS Kinderdorpen, het Netwerk tegen Armoede & Rode Neuzendag en Stichting Robin schenkt CUBZZ haar winst nu ook aan het Ridderfonds. Het Ridderfonds van de UZ Brussel Foundation staat ernstig zieke kinderen en hun ouders financieel en psychologisch bij. Het creëert een warme, healing environment en maakt klinisch wetenschappelijk onderzoek mogelijk.