Industrial Kitchen small

Eengemaakte keuken bij Zorgbedrijf Klein-Brabant

PUURS-SINT-AMANDS - Vanaf 1 januari 2022 zal  Zorgbedrijf Klein-Brabant beschikken over een eengemaakte keuken voor zijn beide campussen. Die keuken zal instaan voor de warme maaltijden in de twee woonzorgcentra én voor de maaltijdbedeling aan huis.

De eerste jaren na de oprichting van het Zorgbedrijf Klein-Brabant behielden de woonzorgcentra Sint-Pieter en Ter Schelde elk hun eigen keukenwerking waar voortdurend gestreefd werd naar een verdere optimalisatie. Nu komt er dus een eengemaakte keuken. De nieuwe manier van werken zorgt ook voor een financiële optimalisatie en meer flexibiliteit voor de medewerkers in de keuken.

De eengemaakte keuken zal enkel de warme maaltijden voor beide campussen bereiden. Broodmaaltijden blijven klaargemaakt worden op beide campussen apart. Nieuw is de komst van buffetwagens voor alle afdelingen in beide campussen. Zo kunnen bewoners tijdens de broodmaaltijd zelf kiezen wat ze graag tussen hun boterhammen wensen. En ook tijdens de warme maaltijden zullen de medewerkers van de keuken de maaltijd uitscheppen volgens de wens van de bewoners. Dat zorgt voor een betere maaltijdbeleving en een pak minder afval.

De eenmaking van de keukenwerking brengt maar een beperkt aantal wijzigingen mee voor de medewerkers. Sowieso verdwijnen er geen functies. De eenmaking is trouwens niet helemaal nieuw: momenteel bereidt de keuken in campus Puurs op zondag ook al de warme maaltijden voor beide woonzorgcentra.
Het totale prijskaartje van deze vernieuwing bedraagt 165.000 euro. Dat geld gaat onder meer naar een nieuwe koude keuken in campus Puurs, de nieuwe buffetwagens en nieuwe kookketels. Er is ook budget voorzien voor een nieuwe portioneerband die de ergonomie van de keukenmedewerkers ten goede komt. Én voor de maaltijdbedeling aan huis komt er een nieuwe wagen, in 2019 werden de andere twee al vervangen. Zo behouden de  maaltijden nog beter hun kwaliteit voor de inwoners die daar thuis of in het lokale dienstencentrum van genieten.