mimeaharmony

Start-up Mdrinks lanceert non-alcoholische spirit

Jeneverbes, rozemarijn, tijm, een vleugje peer en granaatappel. Met een combinatie van deze smaken lanceert start-up Mdrinks uit Kapellen haar eerste drankje op de markt. MIMEA Harmony is een alcoholvrije gin die als vervanger kan dienen voor de klassieke alcoholische mixen.

Tiffany Verhaert en haar partner Wies ontwikkelden hun eigen niet-alcoholische spirit net voor de start van Tournée Minerale, het moment dat iedereen opgeroepen wordt om 30 dagen lang geen alcohol te drinken.

Het koppel vond geen goede alternatieven voor de klassieke alcoholische mixen en besloot daarom hun eigen drank te maken. Na maandenlang brainstormen en experimenteren met smaken ontstond MIMEA Harmony: een alcoholvrij destillaat met onder andere jeneverbes, rozemarijn, tijm, een vleugje peer en granaatappel. De drank bevat maar liefst 35 verschillende botanicals. Vandaar de naam MIMEA, ook wel kruiden in het Swahili.

“Alcoholvrije gin maken is een uitdaging op zich. Alcohol zorgt er nu eenmaal voor dat smaken versterkt worden. Het was dus goed zoeken naar het perfecte evenwicht”, vertelt Tiffany Verhaert.

Suikers worden achterwege gelaten bij MIMEA Harmony onder het motto: ‘No sugars, no calories, no allergies’. “Zo kan iedereen zelf beslissen om de drank te verzoeten met suiker of door te mixen met een zoete tonic.”

MIMEA Harmony is momenteel verkrijgbaar via de webshop van Mdrinks en binnenkort ook in lokale speciaalzaken.